Община Пловдив прави обществено обсъждане по време на протест

1
1314
Община Пловдив прави обществено обсъжда по време на протест
Снимка: marica.bg

Община Пловдив прави обществено обсъжда за бъдещето на ул. “Иван Вазов” в Пловдив по време на “Общонационален протест”.

От Сдружение Аз обичам Пловдив пуснаха петиция за отмяна на общественото обсъждане, защото то няма да постигне своята цел.

Отлагане на обществено обсъждане от Община Пловдив за ул. „Иван Вазов“.

Пловдивчани,  

Ние от Сдружение „Аз обичам Пловдив“ вярваме, че пътят за вземане на решения по важните въпроси за Пловдив, минава само през обществено съгласие и активно гражданско участие.

Днес 04.08.20 г. Община Пловдив пусна уведомление, че след 2 дни ще се разисква бъдещето на една от най-емблематичните улици – ул. „Иван Вазов“.  

Положително, приветстваме подобни инициативи от страна на администрацията, но е недопустимо пловдивчани да бъдат известени в последния момент.  

Обсъждането съвпада с „Общонационален протест“, който ангажира сериозна част от активната градската общественост, което лишава града от кворум при взимането на решението.  

Всеки път, когато Община Пловдив търси активно участие във вземането на важни решения, то тя е длъжна да предостави възможност на всички да изложат своите гледни точки, становища и дори критика по поставените предложения.  

Организирано по този начин, общественото обсъждане няма да постигне своята основна цел – да обедини пловдивчани в обща кауза за бъдещето на ул. „Иван Вазов“.  

Затова предлагаме на Община Пловдив да отложи обсъждането, а през това време да работи активно с гражданското общество, за да може да получи повече нови, различни и конструктивни идеи.  

Каним също кмета Здравко Димитров да публикува в сайта на Община Пловдив – plovdiv.bg информацията по проекта, а за всички желаещи да се запознаят с предложението на живо, то да бъде изложено на общодостъпно място в Пловдив.

Всички желаещи да подкрепят апела към Община Пловдив да промени датата на общественото обсъждане, могат да го направят, като се подпишат в петицията от тук – https://bit.ly/ivan-vazov-plovdiv

Община Пловдив прави обществено обсъжда по време на протест
Снимка: plovdivcitycard.com

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.