Община Пловдив удължава срока за подаване на кандидатури за Награди в Турзма

0
31

Поради активния интерес от страна на туристическия бранш спрямо участие в Годишните награди за туризъм на Община Пловдив за отличаване на добрите резултати и практики от 2017 г., срокът за подаване на кандидатури се удължава до 25 май 2018 г.

Напомняме, че участието в конкурса е само срещу изпратена онлайн кандидатура за някоя от следните категории:

1.„Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“
2.„Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“
3.„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 1 и 2 звезди
4.Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 3 звезди
5.Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ – места за настаняване категория 4 и 5 звезди
6.„Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 1 и 2 звезди
7.„Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 3 звезди
8.„Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ – заведения за хранене и развлечение категория 4 и 5 звезди

В категорията „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички български туроператори и туристически агенции, регистрирани като юридически лица. Критериите за оценка и необходимата информация, която участниците в тази категория трябва да изпратят, са:
•Кратка история на организацията
•Награди и сертификати
•Описание на продукта
•Описание на целевите групи и пазари и на начина, по който туристическият продукт отговаря на очакванията и изискванията им

В категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г. “ допустими участници са всички организации и сдружения, провели събития в областта на туризма на територията на град Пловдив през изминалата година. Тази награда е предназначена за организатори на оригинални туристически събития, проведени през 2017 г. в рамките на определен период от време (ден, уикенд, седмица, месец, сезон). В категорията попадат карнавали, фестивали, чествания, празници и други събития, включително бизнес и научни събития и други форуми. Критериите за оценка и необходимата информация за категорията „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г. “ са:
•Информация за събитието (описание на събитието, дата на създаване/ отваряне за посетители, телефон за контакт, е-мейл, интернет страница, лице за контакт)
•Информация за посетителите (брой посетители и респективно ръст на брой посетители за 2017 г., 2016 г. и 2015 г.)
•Развитие на събитието (кратка история, организация, включително доброволци, награди и сертификати)
•Достъпност (транспортна достъпност, паркинг, достъпност за хора в неравностойно положение, допълнителни услуги и информация на чужди езици)

В категориите „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички категоризирани места за настаняване на територията на град Пловдив към 31.12.2017 г. Критерии за оценка тук са:
•Брой реализирани нощувки за 2017 г.
•Удовлетвореност на клиентите
•Средно-годишна заетост на мястото за настаняване
•Меценатство

Кандидатите в тази категория трябва да изпратят следната информация и документация:
•Копие на подадена Декларация по чл. 61р, ал.5 от ЗМДТ за облагане с туристически данък
•Информация за профил на мястото за настаняване в резервационната система BOOKING.COM
•Информация за профил на мястото за настаняване в глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR
•Информация за участие на категоризираното място за настаняване в обществения живот чрез подпомагане на значими събития и каузи, които имат пряко или косвено влияние върху развитието на туристическия продукт в Пловдив

В категорията „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ допустими участници са всички категоризирани заведения за хранене и развлечение на територията на град Пловдив към 31.12.2017 г. Необходима информация и документация за подаване на кандидатура в тази категория:
•Копие на удостоверението за категоризация
•Информация за реализирани събития в обекта за 2017 г., включително участие като локация в събития, част от културния календар на Община Пловдив за 2017 г.
•Информация за профил на обекта в социалните мрежи FACEBOOK /INSTAGRAM/ TWITTER с конкретно посочване на страниците
•Информация за профил на обекта в глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR

Номинираща организация е Консултативният съвет по въпросите на туризма към Община Пловдив. Същият на свое заседание от 30.03.2018 г. определи експертна комисия в състав от 7 членове, която ще обработва данните и ще определи до 3 номинации в категориите: „Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, както и за всяка от трите категории „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“. След обработка на предоставените статистически данни комисията ще излъчи и тримата победители за всяка от трите категории „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“
Номинациите ще бъдат обявени в електронните медии и ще подлежат на онлайн гласуване от страна на гражданите, които със своя вот ще определят финалните победители. Наградите и тази година ще се връчат на официална тържествена церемония, която ще се състои в края на месец юни. Освен плакети, победителите в съответните категориите ще получат и рекламен пакет, включващ: отличаване на победителите от всяка категория като „НАЙ-ДОБЪР В ПЛОВДИВ ЗА 2017 г.“ в официалния туристически портал на Пловдив www.visitplovdiv.com; рекламно каре в туристическата карта на Пловдив; рекламна публикация в онлайн-комуникационните канали и медийните партньори на община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“. Предвидени са и 3 специални награди за участниците в онлайн гласуването, имената на които ще бъдат обявени чрез томбола по време на церемонията.

Подробната информация за условията за подаване на кандидатури можете да намерите и в официалния интернет-портал на Община Пловдив www.visitplovdiv.com. Кандидатурите се изпращат по е-mail на следния адрес: [email protected]

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.