Общински съвет – Родопи ще заседава на Слънчев бряг

0
13454
Общински съвет - Родопи ще заседава на Слънчев бряг
Снимка: netinfo

Общински съвет – Родопи отива на морско заседание за 3 дни в Слънчев бряг, научаваме от общински съветник.

Съветник Лидия Гимишева, както и останалите общински съветници са получили депеша от Община Родопи за изнесена общинска сесия в Слънчев бряг. Сесията ще бъде под чадърите на плажа. На нея общинските съветници ще гласуват основно продажби на имоти на общината. Питаме се, кметът защо мести Общинския съвет на плажа? Може би да скрие поредната разпродажба на общинско имущество на занижени цени или пък е заложил на релакса?

Появи се информация, че кметът ще настани общинските съветници в тузарския хотел „Imperial Palace Hotel“ или известен още като „Victoria Palace“. В сайта Booking, нощувката в единична стая (без вечеря) струва 154 лв. В нея е включен фитнес, масажи и спа процедури за отмаряне след очакваната “тежка” сесия.

Твърди се, че председателят на Общинския съвет – Родопи е договорил отстъпки за нощувките и те да струват на данъкоплатците 55 лв. на съветник, но дали това е така, ще Ви отговорим след сесията.

Припомняме, че до сега Общински съвет – Родопи заседаваше в ПАРК и СПА Хотел Марково. Там 29-те съветника взимаха важните решения за бъдещето на съгражданите си. За разлика от Слънчев бряг, заседанията не излизаха толкова солено на жителите на Община Родопи. Наемането на зала в хотела струваше на хазната сумата от 350 лв. за 8 часа, без кетъринга.

Свикнали на лукса, който ръководството на Общината им осигурява, резонно си задаваме въпроса – коя ще е следващата туристическа дестинация, която старейшините на Родопи ще посетят?

Кой плаща сметката на Общински съвет – Родопи?

Едва ли гражданите на бедната Община Родопи са в екстаз от харченето на общински пари за прищевките на избраниците си. При всички положения с пръснатите пари за изнесената сесия ще могат да се асфалтират поне четири улици в и без това тънещите в прах и дупки община.

Отправяме апел към всички общински съветници – да вразумят председателя на Общинския съвет и спестят излишни харчове от и без това изтънелия портфейл на Общината. Припомняме, че само преди няколко години Общината не можеше да си плати сметките за ток. Също така се обръщаме към гражданите на Община Родопи – да изразят своето мнение – съгласни ли са да плащат за екскурзията за общинарите до Слънчев бряг?

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 51

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.