Общонационален протест Пловдив в четвъртък 19:00 ч.

0
366
Общонационален протест Пловдив в четвъртък 19:00 ч.
Снимка: Снимка: Mitakis Fotos

Общонационален протест Пловдив се организира в четвъртък 19:00 ч. на пл. “Съединение” и ще блокира основни кръстовища в града.

Седмицата на 29.07.20 г. се събраха на пл. “Съединение” в сряда доста граждани, които искаха да бъдат чути от властта. Събитието се обмисляше да бъде на 30.07.20 г., но поради обявеното национално събитие, то се организира в сряда.

Предстоящата седмица на 06.08.20 г. организаторите се връщат към четвъртък. Горещото време също е фактор да бъде променен и часа от 18:30 ч. на 19:00 ч. Въпреки разликата в дните от миналата седмицата и часа на провеждане пловдивчани затвориха ключовите булеварди.

Мястото на събитието отново е пл. “Съединение”, защото времето да бъдем заедно е сега. С наближаването на 6 септемри гражданите на Пловдив показват, че са обединени в общонационален призив “Оставка на Главния прокурор и Министерски съвет” незабавно.

Общонационален протест маршрут

Общонационален протест отново се организира само от граждански активиски и целта е ясна. По никакъв случай да се позволи на лидери от политически партии да “яхне” недоволството на пловдивчани. Гражданите отново застават с лицата си пред властта с искане за #Оставка на Главния прокурор и Министерски съвет.

Програмата на Общонационален протест Пловдив започва в 19:00 ч. с откриване на паметника на пл. “Съединение”. След 20:00 ч. започва първата част от шествието, което традиционно мина през цялата главна улица на Пловдив.

От там протестиращите достигат до Община Пловдив, където отново ще поискат оставката на Министерски съвет и Главния прокурор.

От 20:20 ч. ще започне и втората част на шествието, което ще премине през пл. “Централен”, от където ще излезе на булевард “Цар Борис III Обединител 120”. От там хората ще преминат пред тунела под Стария град и ще продължат до колелото на Панаира.

От там по маршрут е на Общонационален протест Пловдив определено предвижване до кръстовището на ул. “Победа” и бул. “България”. Шествието ще премине през моста на “Герджика” и ще стигне до кръстовището на бул. “Руски” и бул. “6 Септември” и ще приключи отново на пл. “Съединение” в 22:00 ч.

Препоръчително е към шофьорите в Пловдив да избягват кръстовищата през, които ще мине шествието. Общонационален протест отново ще затвори ключови булеварди, за да бъдат чути.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.