Овча купел в София се превърна в Оазис

0
Овча купел в София се превърна в Оазис
Снимка: Забелязано в София

Овча купел в София се превърна в Оазис, след като по сред бял ден камили тръгнаха по централен булевард в столицата на България.

В групата Забелязано в София се появи мистериозен керван от камили. Животинките, заедно с преобразените в униформи предрожители станаха огромен хит в социалните мрежи.

В деня на детето 1 юни, африканските животни зарадваха както малките, така и големите жители на квартал Овча купел в София. На снимката споделена от Nikolay Grozdev е с коментар “Овча купел – оазисът на София”.

Надяваме се да има повече неща, които да ни радват, както столицата, така и в Пловдив. Днес приказен ден за всички нас, които се чувстваме деца, въпреки, че отдавна сме пораснали.

В почти всички държави по света се празнува Ден на детето или Ден на децата. Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави.

Международен ден на децата в овча купел

Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май под патронажа на княгиния Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III.

В България след преврата през 1944 новото му празнуване започва след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата.

При честването се придава силна политическа окраска. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

Овча купел в София се превърна в Оазис
Снимка: wikipedia.org

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.