Овча купел в София се превърна в Оазис

0
459
Овча купел в София се превърна в Оазис
Снимка: Забелязано в София

Овча купел в София се превърна в Оазис, след като по сред бял ден камили тръгнаха по централен булевард в столицата на България.

В групата Забелязано в София се появи мистериозен керван от камили. Животинките, заедно с преобразените в униформи предрожители станаха огромен хит в социалните мрежи.

В деня на детето 1 юни, африканските животни зарадваха както малките, така и големите жители на квартал Овча купел в София. На снимката споделена от Nikolay Grozdev е с коментар “Овча купел – оазисът на София”.

Надяваме се да има повече неща, които да ни радват, както столицата, така и в Пловдив. Днес приказен ден за всички нас, които се чувстваме деца, въпреки, че отдавна сме пораснали.

В почти всички държави по света се празнува Ден на детето или Ден на децата. Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави.

Международен ден на децата в овча купел

Международният ден на децата е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). Веднага след това започва празнуването му в България на 8 май под патронажа на княгиния Евдокия и по-късно на съпругата на Борис III.

В България след преврата през 1944 новото му празнуване започва след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата.

При честването се придава силна политическа окраска. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

Овча купел в София се превърна в Оазис
Снимка: wikipedia.org

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.