Обработва ли ОД на МВР – Пловдив електронни жалби?

0
8477
Обработва ли ОД на МВР – Пловдив електронни жалби?
Снимка: ОД на МВР - Пловдив

Отне ми 1 ден да се справя с администрацията в ОД на МВР – Пловдив. Проблемите ми дойдоха, след като реших да подам жалба по електронен път. Подаденият от мен документ беше подписан с електронен подпис и изпратен на електронната поща- [email protected]

След няколко часа, реших да проверя, дали съм получил отговор от ОД на МВР – Пловдив. Такъв липсваше и затова реших да се обадя и да попитам, дали са получили документите. Първо ме свързаха с деловодството. От там бяха изключително любезни, но ми споделиха, че този мейл не е към тях. С огромно учудване, разбрах още, че зад посочената електронната поща седи специално определен човек. Той се грижи за нея и затова учтиво ми услужиха с неговия номер за контакт.

Веднага позвънях на телефонния номер, но никой не вдигна. Реших, че специално посоченият човек е в почивка или е отишъл до тоалетната. Затова реших да позвъня повторно след 30 минути. Отново обаче без никакъв резултат. Направих повторно обаждане, към деловодството на ОД на МВР – Пловдив, но и там никой не вдигна. Обърнах се обратно към централата, за да ми намерят отговорник, който да ми помогне да регистрираме подадената от мен електронна жалба.

От централата бяха изключително любезни и ме свързаха със секретаря на директора. От там получих същият отговор. Той също няма достъп до този мейл. Помоли ме, да препратя моя мейл с кореспонденцията и да им опиша случая, за да се извърши проверка. Минути след разговора, получих мейл с входящ номер от отговорника на електронната поща в ОД на МВР – Пловдив.

Защо отне толкова време за една ел. жалба в ОД на МВР – Пловдив ?

На този въпрос официален отговор няма. Случаят е докладван на директора обласна дирекция в Пловдив още на 22.02.22г. Резултат от извършената проверка също няма, а вече минаха повече от 35 дни. Надявам се в най-кратък срок, директорът да установи, защо за една електронна жалба отнема толкова много време за регистрация в управляваната от него областна дирекция.

Тук идва и големият въпрос, който интересува всички български граждани. Щом на ОД на МВР – Пловдив, им отнема близо ден да регистрират електронна жалба, то сега разбирате ли, колко време би им отнело да приключат разследването срещу един пловдивски кмет. Докато чакаме отговор на тези въпроси, ние ще продължаваме да извършваме граждански контрол на администрацията.

Обработва ли ОД на МВР – Пловдив електронни жалби?
Снимка: Facebook

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 17

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.