Доброто обикновено започва от нещо малко. От идеята „Трябва да направя нещо?”, „Искам и мога да помогна”. По-късно желанието да помагаш и да даряваш добро става заразно и към теб се присъединяват други хора, които също желаят да отворят сърцето си, да бъдат от полза на съществата в нужда.

Това е и историята на Facebook групата „Книжна борса в подкрепа на бездомните животни”. Идеята за създаването ѝ хрумва на Симона Петкова. Симона е Царица на розата за 2011-та година и като такава участва в шествието за празника на розата в град Казанлък. Подготвяйки се за него и хрумва идеята в шествието да бъдат включени питомници на Общинския приют за бездомни кучета.

Малко след това в нея се заражда още по-голямото желание да помага и решава да създаде група, в която хората да продават ненужните си вещи и да даряват средствата за благотворителност. Първоначално онлайн базарът бива замислен, така че да се продават всякакви неща, но по-късно остават само книгите.

Поривът на доброта достига до много хора, а групата започва постепенно да се разраства. Симона Петкова, която е дипломиран юрист, отдава цялото си време на групата. Много скоро нейните усилията и на всички хора, включили се в групата, се оправдават, а броят на животинките, на които помагат става все по-голям.

„Когато създадох групата си мислех, че нейният живот ще е не повече от 2-3 месеца. Но много хората прегърнаха идеята и тя съществува и до днес, а членовете ѝ се увеличават постоянно . При създаването на групата смятахме да помагаме главно на приютите за бездомни животни, но много скоро осъзнахме, че нуждаещите се същества са толкова много, че си казахме „Ще помагаме, докато можем”. От тогава сме подкрепили множество кампании на неправителствени организации и частни лица, решили да се грижат за животните в нужда.”- споделя Симона Петкова, създател на групата „Книжна борса в подкрепа на бездомните животни”.

„Книжна борса в подкрепа на бездомните животни” е създадена на 4-ти юни 2018-та година. Към момента са събрани и разпределени 3755 лева. Всеки един неин член може да дари или закупи книга на символична цена. Средствата са в подкрепа на приюти, организации за защита на животните и конкретни нуждаещи се животинки. Не се колебайте, а се включете в групата и намерете следващото си четиво, помагайки на беззащитно същество!

Животните, които живеят на улицата са там заради човешката глупост и нехайство. Благодарение на благотворителни организации,  Facebook групи и хората, които искат да помагат, хиляди животни получават лечението и грижата, които заслужават.

 

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.