ОУ “Екзарх Антим I” получи пособия за спорт в рамките на проекта „Спортно междучасие“

Кметът на района Георги Стаменов връчи плакет за активно участие на един от преподавателите по физкултура в училището

0
186
ОУ “Екзарх Антим I”

Проектът „Спортно междучасие“ влезе и в ОУ „Екзарх Антим I“ – район „Централен“. Училището е едно от двете на територията на най-стария район в град Пловдив без собствен закрит физкултурен салон. Това е и една от причините, поради които е избрано да бъде част от проекта по Програма “Пловдив за младите” на Община Пловдив и да получи спортни пособия за цели на тренировките в училището.

Да бъдат активни – физически и духом, призова учениците кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. „Намирайте време за спорт, всеки ден!“, добави той и връчи плакет за участие в инициативата на преподавателя по физическо, който има основен принос за спортната мотивация на подрастващите в училището.

ОУ “Екзарх Антим I” ОУ “Екзарх Антим I”

„Спортно междучасие“ има за цел да насочи подрастващите към това да прекарват по-малко време пред компютрите и повече в спортната зала и на стадионите. Над 3000 ученици от шест пловдивски училища участват всяка седмица в сутрешните спортни занимания по програмата. Децата очакват с любопитство различните треньори и правят всички упражнения с желание, показват наблюденията  от проведените близо 50 “Спортни междучасия” от началото на учебната година. Два пъти седмично те се включват в тренировъчни занимания по аеробика, зумба, бокс, карате, волейбол,  тенис, джудо, художествена гимнастика и различни видове танци.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.