e-kniga

Пътуващата къщичка с книгите, създадени от участниците в националният eTwinning проект „Родна стряха“ пристигна в ОУ „Райна Княгиня“. Къщичката пристигна, в Пловдив, от град Свищов, ще посети и детска градина „Чучулига“ – група „Ариел“, а след това заминава за Асеновград, Враца, Белене, Плевен, Разград, Левски и ще се върне обратно в Свищов.

eTwinning е програма за училищно сътрудничество в Европа,чрез използване на информационни и комуникационни технологии. Тя предлага подкрепа, инструменти и услуги за училищата. eTwinning предлага, също, безплатни възможности и продължаващо онлайн, професионално развитие за хора в образователната система. От 2005 година до ноември 2016 година eTwinning е включила над 400 000 души, училищен персонал(активни членове) и над 50 000 текущи проекти.

Организирана бе среща на учениците от втори „Е” клас на ОУ „Райна Княгиня” с любимите им баби. Заедно, в къща „Клианти”, те беседваха на тема „Традициите, които трябва да съхраним в рода“.

В  електронната книга са поместени извадки от детските проекти: „Моето родно селище в миналото и днес“, „Полезните билки за деца“, „Интервю с баба“, както и предизвикателствата, които те приеха от началото на учебната година: „Образът на бабата и дядото в българските народни приказки“, „Рецептите на баба“. Учениците изобразиха игрите с баба и интерактивната техника „рисуване на идея” – щастлив роден дом.

В края на юни месец ще се появи втора електронна книга, в която ще се разказва как е посрещната къщичката с всички проекти от училищата и детските градини, участващи в проекта. Там откриваме: задачи за четене с разбиране, рисунки, рецепти, мисли за рода и семейството, снимки на празници, стихотворението „Родна стряха“ и думи за автора – Ран Босилек.

Класът работи по още eTwinning проекти, сред които Национален „Цифричко и Точица в страната на математиката“, по който вече са създадени две електронни книги и се измислят игри с пресмятания(от децата), които те си разменят по градовете. В момента  класът чете няколко книги, посветени на забавната страна на боравенето с цифри и Международния „Internacional Children’s Book Day”,чрез който децата се запознават с историите на Муминтролите, вълшебни български приказки. Четат, още, за безопасен Интернет и се изправят пред много книжни предизвикателства.

Учениците ще получат „Сърфирам безопасно“ като подарък в Седмицата на детската книга и изкуството за деца, както и сертификатите си от НК „Бисерче вълшебно“.

Децата показаха, че са активни читатели с мнение и събраха много приятели-книги, с които играха задружно, защото си ги подаваха от ръка на ръка – с любов към изкуството.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.