Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода

0
321
Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода
Снимка: kanal3.bg

Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода. Днес града отново беше сполетян от бедствие. Всички се молеха за вода и я получиха, само че под формата на наводнение.

Днес отново миньорският град стана арена на бедствие. Безводието и молитвите доведоха до скъсване на дигата на шламохранилището в кв. Калкас. Огромно количество вода доведе до отцепването на квартала.

Живущите наблизо разказват за реки, които са се стичали по улиците на Перник. Благодарение на бързата реакция по затварянето на квартала и запушването на дупката ситуацията е овладяна.

Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода
Снимка: mediapool.bg

На Перник не му върви в последните няколко месеца. В края на годината градът беше сполетян от безводие. Тогава компетентните органи започнаха разследване, от което още няма резултат. Изгради се водопровод от София за прекарване аварийно на питейна вода.

Към момента не може да се каже, каква е точната ефективност от съоръжението. Много разнопосочни мнения се чуват от различните страни в спора. Добрата новина е, че за момента вода в Перник има.

Въпреки отмяната на един проблем, то идва следващия. Днес жителите на града бяга изправени на нокти. Защо това отново се случва на перничани. От къде идват големите проблеми на миньорския град.

Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода
Снимка: bnr.bg

Тепърва започва ново разследване по темата. Надяваме се да бъдат открити бързо причините и да се вземе адекватно решение. Дали има виновни или това е поредната “шега” на природата се очаква да разберем.

Перник остава нащрек, заради поредната извънредна ситуация. За съжаление жителите вече повече от половин година живеят в извънредно положение. Надяваме се втората част на годината да ги зарадва на добро. А всяко добро не идва само. Дано да бъде скоро.

Перник вече не е под вода, а до скоро нямаше и вода
Снимка: Tribune.bg

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.