Петиция се бори за оцеляването на културен център „ТракАрт“

Над 200 души се подписаха в първата вечер от инициативата

0
695

След като преди няколко дена стана ясно, че Община Пловдив няма да поднови концесията на Жорж Трак за поддръжка на Археологическия подлез до Понеделник пазара, сагата продължава. Все още нищо не е окончателно, а между кмета на града Иван Тотев и художника тепърва предстоят разговори за обсъждане на бъдещето на културния център „ТракАрт“, в който е експонирана къща Ейрене.

Още преди преговорите обаче, гражданите и екипът зад „ТракАрт“ започнаха борба за оцеляване на културната институция чрез подписка. За да може подписката да е активна и да се входира в Общината, трябва да съдържа поне 51 имена, но снощи в центъра се събраха близо 200 души – приятели на центъра и културни пловдивски дейци, сред които Пенка Калинкова, Ивана Папазова, Любозар Фратев, Васил Караманлиев, Вълчан Петров и други. Всички те отдадоха подкрепата си, за да може пространството за изкуство и история да продължи да функционира и за в бъдеще.

ТракАрт

ТракАрт

И за да е всичко законно и изрядно, ще се сформира официален комитет с петчленен управителен съвет, който ще продължи делото. Отделно, всеки, който иска да подкрепи културен център „ТракАрт“ и да се подпише в петицията, може да го направи на място в Археологическия подлез до 29 декември или онлайн на https://www.peticiq.com/189372

Всеки подпис е важен, защото решава съдбата на културно пространство, разположено в сърцето на Пловдив, а културата никога не е в излишък.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.