Петиция се бори за оцеляването на културен център „ТракАрт“

Над 200 души се подписаха в първата вечер от инициативата

0

След като преди няколко дена стана ясно, че Община Пловдив няма да поднови концесията на Жорж Трак за поддръжка на Археологическия подлез до Понеделник пазара, сагата продължава. Все още нищо не е окончателно, а между кмета на града Иван Тотев и художника тепърва предстоят разговори за обсъждане на бъдещето на културния център „ТракАрт“, в който е експонирана къща Ейрене.

Още преди преговорите обаче, гражданите и екипът зад „ТракАрт“ започнаха борба за оцеляване на културната институция чрез подписка. За да може подписката да е активна и да се входира в Общината, трябва да съдържа поне 51 имена, но снощи в центъра се събраха близо 200 души – приятели на центъра и културни пловдивски дейци, сред които Пенка Калинкова, Ивана Папазова, Любозар Фратев, Васил Караманлиев, Вълчан Петров и други. Всички те отдадоха подкрепата си, за да може пространството за изкуство и история да продължи да функционира и за в бъдеще.

ТракАрт

ТракАрт

И за да е всичко законно и изрядно, ще се сформира официален комитет с петчленен управителен съвет, който ще продължи делото. Отделно, всеки, който иска да подкрепи културен център „ТракАрт“ и да се подпише в петицията, може да го направи на място в Археологическия подлез до 29 декември или онлайн на https://www.peticiq.com/189372

Всеки подпис е важен, защото решава съдбата на културно пространство, разположено в сърцето на Пловдив, а културата никога не е в излишък.

 

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Петиция се бори за оцеляването на културен център „ТракАрт“
3.9 от общо 14 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!