Петромир търси работа в София, моля споделяйте

0
Петромир търси работа в София, моля споделяйте
Снимка: Daniel Zey

Петромир е добро момче на 26 години и търси работа в София. Той не търси подаяние, дарение или пари, а работа, затова моля споделяйте!

Ето и историята на младежа Петромир написана във Facebook

СПОДЕЛЯЙТЕ!
Петромир е на 26 години.
Възпитано и добро момче.
Той не търси подаяния, търси си работа.

Срещнах го днес около 10 часа в София, район Красно село. Не ме помоли за пари (които в последствие упорито отказваше), помоли ме за работа… За съжаление в момента не мога да му предложа такава, убедих го да му купя нещо за хапване. По пътя към магазина той ми разказа част от неговата история.

Петромир е кръгъл сирак, отраснал в дом за сираци, там е бил малтретиран. Преди няколко месеца е бил блъснат на пешеходна пътека и крака му се е закачил за колата. Шофьора не е искал да спре (искал е да избяга от местопрестъплението) и е продължил, въпреки че Петромир е бил закачен за колата, в резултат на което е бил влачен няколкостототин метра.

Най-абсурдното в цялата ситуация е, че шофьорът не е понесъл никаква наказателна отговорност и Петромир не е получил никаква компенсация, въпреки животопроменящата травма на крака,която му е била нанесена. Дали целия този абсурд е възможен поради (евентуално) липсващата дееспособност на Петромир или защото той не е известен/красив/богат/връзкар аз не зная, може би и не искам да знам.

Петромир и как да му помогнем

Петромир в момента живее в център за кризисно настаняване на бездомни хора в София, ж.к. Захарна фабрика, където преди няколко дена всичките му дрехи са били откраднати от представители на малцинството, с цел продажба на битака. ВСИЧКИ ДРЕХИ. Тези с които е облечен на снимката са му били подарени от някой добър човек преди няколко дена. Това му бяха единствените дрехи.

Преди няколко дена е тръгнал да загоравя най-учтиво някакъв човек с Audi Q7 с цел да го подпита за работа. Въпросният господин му е извадил пистолет и го е заплашил с него. Наистина не успях да разбера по какъв начин “тегавият тип” се е почуствал заплашен от любезен и ненатрапчив човек, какъвто е Петромир.

Поради физическия си проблем с крака (предизвикан от ПТП-то, при което Петромир е бил влачен) той би намерил работа по-трудно от мен и вас. Сигурен съм обаче, че все на някой добър човек ще му трябва чистач или нещо подобно. Отново повтарям – рядко вежлив и чистосърдечен е.

Историята на му е огледален образ на нашето лицемерно и гнусно общество. Той е игнориран, подминаван, подиграван, малтретиран и потъпкван. Същото това общество, което благотвори и се грижи само за известните, богатите, влиятелните, красивите, скандалните, “интересните” и тн. Другите явно не заслужават нито човешко отношение, нито доброта, нито внимание, нито справедливост.

Който може да предложи работа на Петромир ето негов контакт:
Телефон: 088 947 6517
Ако не отговаря, това е защото батерията му е повредена и няма пари да я поправи, съответно понякога телефонът му е изключен. Ако не отговаря му пишете във Facebook
Facebook: Petromir Steitam

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.