Петромир търси работа в София, моля споделяйте

0
875
Петромир търси работа в София, моля споделяйте
Снимка: Daniel Zey

Петромир е добро момче на 26 години и търси работа в София. Той не търси подаяние, дарение или пари, а работа, затова моля споделяйте!

Ето и историята на младежа Петромир написана във Facebook

СПОДЕЛЯЙТЕ!
Петромир е на 26 години.
Възпитано и добро момче.
Той не търси подаяния, търси си работа.

Срещнах го днес около 10 часа в София, район Красно село. Не ме помоли за пари (които в последствие упорито отказваше), помоли ме за работа… За съжаление в момента не мога да му предложа такава, убедих го да му купя нещо за хапване. По пътя към магазина той ми разказа част от неговата история.

Петромир е кръгъл сирак, отраснал в дом за сираци, там е бил малтретиран. Преди няколко месеца е бил блъснат на пешеходна пътека и крака му се е закачил за колата. Шофьора не е искал да спре (искал е да избяга от местопрестъплението) и е продължил, въпреки че Петромир е бил закачен за колата, в резултат на което е бил влачен няколкостототин метра.

Най-абсурдното в цялата ситуация е, че шофьорът не е понесъл никаква наказателна отговорност и Петромир не е получил никаква компенсация, въпреки животопроменящата травма на крака,която му е била нанесена. Дали целия този абсурд е възможен поради (евентуално) липсващата дееспособност на Петромир или защото той не е известен/красив/богат/връзкар аз не зная, може би и не искам да знам.

Петромир и как да му помогнем

Петромир в момента живее в център за кризисно настаняване на бездомни хора в София, ж.к. Захарна фабрика, където преди няколко дена всичките му дрехи са били откраднати от представители на малцинството, с цел продажба на битака. ВСИЧКИ ДРЕХИ. Тези с които е облечен на снимката са му били подарени от някой добър човек преди няколко дена. Това му бяха единствените дрехи.

Преди няколко дена е тръгнал да загоравя най-учтиво някакъв човек с Audi Q7 с цел да го подпита за работа. Въпросният господин му е извадил пистолет и го е заплашил с него. Наистина не успях да разбера по какъв начин “тегавият тип” се е почуствал заплашен от любезен и ненатрапчив човек, какъвто е Петромир.

Поради физическия си проблем с крака (предизвикан от ПТП-то, при което Петромир е бил влачен) той би намерил работа по-трудно от мен и вас. Сигурен съм обаче, че все на някой добър човек ще му трябва чистач или нещо подобно. Отново повтарям – рядко вежлив и чистосърдечен е.

Историята на му е огледален образ на нашето лицемерно и гнусно общество. Той е игнориран, подминаван, подиграван, малтретиран и потъпкван. Същото това общество, което благотвори и се грижи само за известните, богатите, влиятелните, красивите, скандалните, “интересните” и тн. Другите явно не заслужават нито човешко отношение, нито доброта, нито внимание, нито справедливост.

Който може да предложи работа на Петромир ето негов контакт:
Телефон: 088 947 6517
Ако не отговаря, това е защото батерията му е повредена и няма пари да я поправи, съответно понякога телефонът му е изключен. Ако не отговаря му пишете във Facebook
Facebook: Petromir Steitam

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.