adrien-brody

Ейдриан Броуди е любим на много киномани. Той има качеството да влиза в различни образи. Можете да го срещнете в почти всеки филмов жанр. Справя еднакво добре с романтични, комедийни, екшън и драматични герои.

„Пианистът” e създаден през 2002 година. Филмът е дело на ражисьора Роман Полански. Привидно той преразказва една добре позната история- втората световна война и европейският геноцид. Само че Полански не може да бъде типичен и предсказуем. Не, в пианистът виждаме личната драма на полския евреин Шпилман. Лентата е завладяваща, драматична, а финалът разтърсващ и неочакван. Играта на Ейдриан Броуди в „Пианистът” му носи „оскар” за главна мъжка роля през 2003 година.

„Усмиряване” разказва за Джак Старкс (Ейдриан Броуди), ветеран от войната в Персийския залив. След като се възстановява от огнестрелна рана, той се завръща в родния си щат Вермонт. Несправедливо обвинен в убийството на полицай, той е изпратен в психиатрична клиника. Лекарят д-р Бекър (Крис Кристофърсън) го подлага на лечение, при което Старкс е инжектиран с експериментални лекарства, завързван в усмирителна риза и затварян за дълго време в чекмедже в моргата. В упоеното си и дезориентирано състояние, Старкс се пренася в бъдещето, където среща Джаки (Кийра Найтли) и открива, че ще умре след четири дни. Двамата заедно започват да търсят начин да го спасят от съдбата му.

„Експериментът” се появява на голям екран през 2010 година. Изключително присъщ образ за Ейдриан Броуди. Героят му е дълбок, раздиран от съмнения. Група учени провеждат психологически експеримент и за целта са им необходими 20 доброволци. Правилата са прости: едната група е от затворници, които са съкилийници, а другата – техните надзиратели. Въпреки че на надзирателите изрично им е забранено да прилагат физическа сила, в случаите когато въдворяват ред, затворниците готвят бунт и скоро всичко ще излезе извън контрол. Никой не е подготвен за метежа и надзирателите трябва да забравят за цивилизованите средства, ако искат да се справят със ситуацията и да останат живи.

„Химера”. Клайв (Ейдриън  Броуди) и Елза (Сара Поли) са млади и амбициозни учени, които се опитват да влязат в историята като изградят ново стъпало в еволюцията, игнорирайки моралните и законовите граници на обществото. Двамата съединяват ДНК от различни животни с човешка, а резултатът наричат „Дрен”. Първоначално съществото прилича на деформирано женско бебе, но бързо се развива и променя. Клайв и Елза са доволни и смятат, че са създали съвършен организъм, докато не виждат последната метаморфоза – красива и крилата Химера, която вече е заплаха за живота на създателите си … и  на цялото човечество…
Филмът има номинация за най-добър филм за Винченцо Натали и получава награда за най-добри специални ефекти от Международния фестивал на каталунското кино – Ситгес (2009).

„Тънка червена линия” е завладяващ реалистичен филм, разказващ за войниците и моралния хаос на Тихоокенския фронт по време на Втората световна война. В невероятния актьорски състав се открояват имената на Шон Пен, Ник Нолти, Уди Харълсън. Филмът е пробив за любимия ни Ейдриан Броуди в Киното. Първият филм на големия режисьор Терънс Малик след 20-годишно оттегляне от киното. „Тънка червена линия” е шедьовър, определен от критиката като “най-добрия съвременен военен филм!”

Това са нашите любими филми с участието на Ейдриан Броуди, а кои са вашите?

 

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.