Пловдивските бизнесмени обсъдиха наболели проблеми на града с кмета Иван Тотев

Всички от Управителния съвет на Сдружението се обединиха около предложението за среща с Междуведомствената комисия към Община Пловдив за съвместно обсъждане и решаване на транспортните проблеми, както и регулярни двустранни срещи между кмета и членове на Сдружението

0
564

Управителен съвет на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ се срещна и разговаря вчера с кмета на град Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кмета Розалин Петков. Теми на работната среща бяха:

1.Транспортната обезпеченост и предприемане на бързи мерки за справяне с проблемите по организация на движението

2.Достъпна среда и графична чистота на града

3.Други въпроси, свързани с реконструкция на пътища и обществените поръчки

Представители на управителния орган на Сдружението предложиха конкретни решения за облекчаване на трафика, обстойно обследвани от експерти във фирмите-членове, като например:

-Монтиране на 19 кръстовища на територията на града на светофар за десен завой с постояннно мигаща жълта светлина, която да преминава в зелена в синхрон със зелената светлина на основния светофар

-Изграждане на кръгови кръстовища на място на съществуващи кръстовища със светофарна уредба

-Въвеждане на еднопосочно движение във вътрешноквартални улици в различни райони на града

-Задължаване на районните кметове по почистването и поддържането на поверените им територии от ненужни, остарели и изоставени предмети, съоръжения, обяви и пр.

Инж. Тотев пое ангажимент да се запознае подробно с предложенията, както и запозна присъстващите с етапите и сроковете на завършване на инфраструктурните проекти в града, по които в момента се работи и които предстоят да започнат, както и много нови идеи за развитие на Пловдив.

Всички от Управителния съвет на Сдружението се обединиха около предложението за среща с Междуведомствената комисия към Община Пловдив за съвместно обсъждане и решаване на транспортните проблеми, както и регулярни двустранни срещи между кмета и членове на Сдружението.

„Бизнесът за Пловдив“ ще продължи да е активната страна в срещите с общинската администрация за създаване на добри условия в града, които да мотивират бизнеса и хората, за вземане на адекватни решения за превръщане на Пловдив в доста по-отворен град в транспортно и комуникационно отношение.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.