Пловдивските бизнесмени предлагат мерки за по-добра транспортна среда

Отправените препоръки от членовете и експерти на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ до общинската администрация целят облекчаване на транспортния трафик и превръщане на Пловдив в по-привлекателен град за неговите жители и за гостите на града

0
36

Конструктивни мерки по няколко важни за Пловдив теми отново бяха предложени от СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ с входирани писма до Община Пловдив и ОП “Организация на движението“. Според бизнесмените, за да се подобри транспортният проект и средата на предвижване в Пловдив, е необходимо да се заложи на няколко важни компонента.

Първият е въвеждане на еднопосочно движение по вътрешнокварталните улици, по подобие на много големи европейски градове, което ще облекчи шофьорите и ще намали значително конфликтните ситуации. Сдружението предлага конкретен пилотен проект да се въведе в участъка между бул. „Васил Априлов“, бул.“Пещерско шосе“, бул.“Копривщица“ и бул.“Свобода“.

Осигуряване на „зелена вълна“ на светофарите по основни транспортни артерии и, при необходимост, въвеждане отново на цифровите броячи на светофарите, ще облекчи трафика, а и ще намали емисиите на вредни газове от транспортните средства.

Поставяне на указателни табели на входните артерии на Пловдив, на български и английски език, предвид очакваните гости от страната и чужбина през 2019 г. също е много важен елемент, който ще улесни ситуацията.

Отправените препоръки от членовете и експерти на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ до общинската администрация целят облекчаване на транспортния трафик и превръщане на Пловдив в по-привлекателен град за неговите жители и за гостите на града.

Снимка на корицата: Александър Карамфилов

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.