Пловдивските деца се учат как да бъдат рицари на шахматен турнир

Прожекция на филма „Рицарят на бялата дама“ и множество награди очакват участниците

0
37

Шахматен турнир „Рицарят на бялата дама“ ще се проведе в Цар Симеоновата градина на 2 юни (събота) от 8.30 до 14.00 часа. В турнира ще се състезават повече от 130 деца от шахматните клубове и училищата в града между 6 и 12 годишна възраст. Състезанието ще се проведе в четири възрастови групи 5 – 6, 7 – 8, 9 – 10 и 11 – 12 години и шест кръга, всеки по 30 минути. То се реализира като част от програмата на „Пловдив 2019“.

Идеята на организаторите от Народно читалище „Петко Мандажиев-1928“, с. Момино село, СНЦ „Заедно за личностно развитие“ и „Шахматен клуб Пловдив“ е чрез интересни и забавни занимания да възпитават рицарски добродетели у децата. За целта са избрали поредица от събития, с които да насърчат най-малките за повече познания и игри в парка. По време на турнирът ще бъдат прожектирани и трите серии на популярния от миналото български детски филм “Рицарят на бялата дама”. За родителите е предвидена специална лекция за историята на рицарите и кръстоносните походи.

shah

В рамките на състезанието ще бъдат връчени и наградите на призьорите от 13-те училища в града взели участие в провелия се по-рано конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен”. Подаръци и грамоти на малчуганите ще връчват Габриела Топалова – Мис България 2017 и рицар в бойни доспехи.

Организаторите и спонсорите са предвидили големи награди за победителите и в шахматната надпревара – едноседмична почивка на море за дете и родител, едногодишни езикови курсове, уроци по танци и шахмат, много книги и медали.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.