Общинският читалищен съюз – Пловдив организира празничен концерт в чест на общобългарския празник – Ден на народните будители на Римския стадион, с начален час – 17:00 часа.

В него ще вземат участие състави от 24 народни читалища, „територии на творчество и културни ценности” от град Пловдив – Европейска столица на културата 2019г.
Концертът се организира от Общински читалищен съюз – Пловдив, в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив”.

„Първи ноември е празник на историческата ни памет и на националното ни самочувствие. От Паисия до наши дни се редят светлите и сияйни образи на големи културно-обществени дейци, хора на духа, на перото, на книгата, просветителите и борци за национално освобождение, далечни и близки строители на съвременна България. За наша радост и гордост списъкът на народните будители е дълъг. Народната памет е съхранила стотици имена. Към този списък може би всеки българин прибавя и хора – следовници на народните будители. Хора, уважавани със своята деятелност и пример! Изпълнени с почит към духовния подвиг на предците, нека поддържаме и пренасяме огъня на будителите сега и в бъдеще, в името на поколенията след нас”, разказват организаторите от Общински читалищен съюз, които очакват пловдивчани и гости на града да се включат в празника на 1 ноември.

Приветствие по повод празника ще произнесе инж. Александър Държиков – заместник-кмет „Култура и туризъм” на община Пловдив.

  • Античен стадион на Филипопол

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Пловдивските читалища с общ концерт на Деня на будителите
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!