Пловдивски професор с благодарствена диплома от кметството на Лос Анджелис

0
Todor Kirov

Фолклористът проф. д-р Тодор Киров бе удостоен с почетна благодарствена диплома от кметството на LA за „своята ангажираност и принос към изкуството в името на постигането на общата цел Лос Анджелис да се превърне в още по-добро място за живот, работа и творчество“.

Кметството на американския мегаполис удостоява декана на факултета по Музикален фолклор и хореография на АМТИИ за две събития: проведения през есента майсторски клас по презентация и интерпретация на българския музикален фолклор и осъществения от преподавателя голям концерт с българска музика.

Проф. Киров организира подобни събития всяка година съвместно със сина си д-р Милен Киров-популярен зад океана пианист, продуцент и композитор, автор на саундтраци на големи продукции, сред които и филм за живота на Уди Алън.

TKirov_SERTIFIKAT ot kmet LA

В майсторския си клас проф. Тодор Киров преподава български народни инструменти и музициране в неравноделни ритми, а концертът, в който той солира, демонстрира богатството и уникалността на музикалния ни фолклор.

Събитията, проведени в Herb Alpert Music Center в Лос Анджелис ежегодно се посещават от многобройна българска публика и американци, които са впечатлени от музиката ни и сами изучават български народни инструменти. Тази година концертът българска музика, организиран от Тодор и Милен Кирови, бе подкрепен на сцената от музиканти като Лоурен Баба -цигулка, Андрю Конрад -кларинет, Майкъл Мъл -алт саксофон и Ранди Глос-ударни.

 

Предишна статияИзкуството във фотоси: Кристина Ликова
Следваща статияНова година под тепетата – Програма
Екипа на PlovdivTown
Plovdiv Town излиза на бял свят на 1-ви септември 2017 г. с ясна представа и визионерска концепция. Сайтът съчетава в себе си няколко мисии – да бъде коректна медия, извеждаща на преден план добрите лични примери на всеки отделен индивид; да използва и уважава свободата на словото с цел промяна, без да я превръща в свободия; да вдъхновява с градските и личните истории на творци, бизнесмени, лидери, общественици и граждани на Пловдив, България и Света. И не на последно място – да се бори за каузи, засягащи нашето бъдеще, нашето развитие; да подава ръка на нуждаещите се и да покаже, че силата на писалката е много по-могъща от други инструменти.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.