Aleksandur Karamfilov

Снимката победител в конкурса “Пловдив през моите очи” на Александър Карамфилов

Уличният живот носи свой собствен дух, свой собствен мирис, лик и характер, затова е и толкова предпочитан от творците в най-различни направления – музика, изобразително изкуство, кино, фотография.

На 19.02.2018г. в бар “Craft”, в квартала на творческите индустрии „Капана“ ще се състои изложбата на младия пловдивски фотограф Александър Карамфилов, кръстена с колоритното име „Улични истории“. Изложбата е голямата награда, която Александър спечели в конкурса организиран от Младежки център Пловдив – „Пловдив през моите очи“. В конкурса взеха участие 40 снимки, от които 20-те събрали най-много харесвания бяха изложени в постоянна експозиция в сградата на Младежкия център.

Това е първата самостоятелна изложба на фотографа. Нейното начало ще стартира в 19:00 часа, в заведението на ул. „Абаджийска“ 15. 13-те изложени фотографии ще се продават на символична цена, а събраната сума ще бъде внесена за благотворителна кауза.

Александър Карамфилов е роден през 1990г. Занимава се с любителска фотография от почти две години. Първоначално за хоби, малко след това започва да снима за пловдивски медии, сред които и PlovdivTown.com. Печелил е две поощрителни награди на фото конкурси, както и второ място в международен конкурс между България и Италия „И ний сме дали нещо на света“, показващ достойнствата на българските традиции. Последната му награда е I-во място в конкурса на Младежки център Пловдив на тема „Пловдив през моите очи“.

„Чрез изложбата „Улични истории“ искам да накарам хората да видят шареното, веселото в целият сив свят, които ни заобикаля. Точно затова направих фотографиите черно-бели, само с един изпъкнал цветен елемент. Той показва тази позитивна част от ежедневието ни, от която всички имаме нужда. Понякога елементът представлява различният човек. Онзи онеправдания, отбягвания. Той също е цветен. Също носи своята стойност, ценен е и ако се загледаме в него, ще открием красотата, която крие в себе си.“, споделя авторът за творбите си.

Събитието е с вход свободен за всички посетители. Експозицията ще може да се види до 25.02.2018г., включително, в пространството на заведението.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.