Пловдивчанин си плати данъка с жълти стотинки

0
409
Пловдивчанин си плати данъка с жълти стотинки
Снимка: БНР

Пловдивчанин си плати данъка за кучето с жълти стотинки. Любомир Чакъров направи видео в социалните мрежи, как си плаща данъка в Община Пловдив с торбички пълни с монети от 2 ст.

Според гражданина, плащането на данъци с жълти стотинки е в знак на протест срещу увеличението на всички такси и данъци от страна на Община Пловдив. Той разказа във видеото, че данък „Куче“, който плаща, е с натрупани изкуствени разходи, без реални действия за животните.

Любомир Чакъров прикани всички, които считат за неприемливо увлечението на всичките данъци, да ги платят на жълти стотинки. Според него, данъците трябва да се плащат, но чрез жълтите стотинки, за да разбере общината, че прави ненужен „обир“ на своите граждани.

Според Чакъров, в данък „Куче“ има включена такса за обработка на документи в администрацията. Той твърди, че в калкулацията е заложена ставка от 25 мин. за обработка на документи за едно куче. Според него, това е неприемливо и нереално. Бланката за регистрация отнема не повече от 5 мин. да се попълни, а служителя в общината само преписва тези данни.

Друг проблем при формирането на този данък, който той посочва, че има суми които са били изхарчени не за 1 година, а за 7 години назад. Отделно, Чакъров се съмнява в събираемостта на този данък. “Куче”. По негова информация, Община Пловдив, трябва да събира 128 310 лв., а тя залага в бюджета за 2022 само 60 000лв. Неговият въпрос към общината е къде са парите?

Ние също питаме Зико, къде са ни парите от данък „Куче“? Защото освен тлъста заплата на шефа на ОП „Зооветеринарен комплекс” – Пловдив, недовършен зоопарк, за който се плаща и от този данък, друго пловдивчани не са получили.

За съжаление, общинските съветници отново чинно ще си гласуват увеличението. Честито!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.