ПЛОВДИВЧАНИ удариха дъното на журналистика

Пловдивчани - RIP на обществената журналистика! Всички медии без изключение търсят сензациите. Тези новини, чието публикуване довежда до свещената мечта на заветния ТРАФИК

0
106
ПЛОВДИВЧАНИ удариха дъното на обществената журналистика
Снимка: Facebook

Пловдивчани – RIP на обществената журналистика!
Всички медии без изключение търсят сензациите. Тези новини, чието публикуване довежда до свещената мечта на заветния ТРАФИК. Без трафик няма смисъл, няма живот, няма рекламодатели. Единствено остава само мъка и тъга по цялата Тракийска низина.

ПЛОВДИВЧАНИ удариха дъното на обществената журналистика
Снимка: Facebook

Затова когато няма шокиращи новини идва на помощ фантазията. За огромно съжаление на читателската публика, когато липсва фантазията се заражда простащината. Тази традиционната българска простотия, която не ходи по дърветата в Цар Симеоновата градина.

Ние забелязваме изключително много фенове на журналистиката, които изскачат с гръмки заглавия: ШОК! УЖАС! ТЕРОР! ПОТРЕС! БРАДВА! ТРИОН! КРАЙ! ВИЖ! УМРЯ! ГРЪМ! ЗЪН! ТОЙ! БРЪМ! Врели в журналистически бълвоч, великите майстори на клавиатурата, днес ръководят социалните настроения.

Прелиствайки началните страници на медиите в Пловдив, прочитам сложно конструираните заглавие с една бука и удивителна след нея. Трагично е когато гледам, как в жаждата за четения на своя брояч са готови да измъдрят нещо велико. За съжаление капацитета на великото свършва до големината на речника, с който общуваме ежеминутно помежду си.

Затова и медиите се опитват да стигнат по-близо до традиционния българин и да проговорят на негов език. Да са в тренда на новото поколение млади полиглоти с нетърпимост към сложните думи. Защо да съставяш смислено изречение, когато може ей така да си го кажеш от сърце. Мъдрият български народ си го е казал – “Право куме в очи!”, защо да измисляме топлата вода. Давай стреляй, пък каквото такова!

В конкретния случай “статията” отразява граждански сигнал.

Показвам ви “гражданин” който реши, че е изключително подходящо да си разходи помияра в новозасадените цветя в Цар Симеоновата градина. Най-вероятно песът е наторил подобаващо и почвата

За мое огромно съжаление и учудване това е цялата новина!

Европейска столица – Европейски медии! Биха казали хората. Без да се замислим ние осъдихме публицистите. Те изпълняват своя граждански дълг, а именно да пишат теми по обществено значими въпроси. Пък и с толкова дълъг сигнал, какво заглавие да сложат.

Възмутилият се гражданин пред противообщественото деяние на домашния любимец е предприел действия. Той е сигнализирал компетентните органи в лицето на медиите. Те да разпространят злодеянието и да спомогнат общественото порицание на дееца.

В навечерието на Коледните празници, подобни “новини” водят до противопоставяне между хората. Показността и зломислието са недостойни за нашето време. В света на социалните мрежи е необходимо медиите да бъдат важен фактор, спомагаш за тона в обществото. Когато обаче те падат под нивото на своите читатели, говорим за края на обществената журналистика и началото на клавиатуро-популизма.

Весели празници!
И не забравяйте да бъде малко по-добри!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.