ajliak

Работилниците за изработка на карнавални маски, сценични костюми и парадни кукли за Малкия айляк парад продължават през октомври и ноември. Те ще се провеждат всяка събота от 27 октомври до 17 ноември включително в СКЛАД в Тютюневия град, съответно в часовете от 10.00 до 13.00 и от 14.00 до 17.00 часа. Работилниците са с вход свободен и в тях могат да се включат всички имащи желание да научат повече за сценичните изкуства или да се потопят в атмосферата на айляка. Събитията са особено подходящи за младежи, семейства с деца и малки организирани групи, но добре дошли са хора от всички възрасти, които носят празника в сърцето си.

Участниците ще имат възможност да изработват собствени маски, костюми и аксесоари, с които да се включат на 25 ноември в демо версията на празничното шествие.

То ще се състои в парк „Лаута“ в  ж.р. Тракия и ще представлява цветно музикално шествие с костюми, маски и част от изработените големи кукли като събирателен образ на „айляка“.

Голямото събитие – Първият Айляк Парад на Пловдив ще се състои на 04.05.2019г. и е един от акцентите на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

АЙЛЯК ПАРАД е арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”,  част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Партньори по проекта са Читалище “Възраждане’1983” – Старинен Пловдив, НЧ “Младост’1983” – Пловдив, НЧ “П.Р.Славейков’1908” – Пловдив, НЧ “Назъм Хикмет’1922” – Пловдив и НЧ “Н. Вапцаров’1928” – Пловдив,  11 ОУ „Душо Хаджидеков“ – Пловдив, ЦПЛР ОДК – Пловдив, КСУ „Олга Скобелева“ – Пловдив, както и с международните партньори: HANDMADE PARADE, Великобритания и STALKER TEATRO, Италия.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.