Пловдивчани спасиха Гребната база от концесия

0
9191
Пловдивчани спасиха Гребната база от концесия
Снимка: Mitakis

Пловдивчани внесоха над 5000 подписа в Община Пловдив, Общински съвет и Областна администрация срещу отдаването на концесия на Гребната.

Днес, 17.02.22 г., по предложение на кмета на Пловдив – Здравко Димитров, Гребната база и парка с кучешката площадка в „Каменица“ отпадат от „Програма за управление на общинските имоти 2022 г.“ Новината дойде от общинския съветник Георги Величков. В предложение към постоянните комисии, Здравко Димитров предлага на съветниците Гребната база и парка да отпаднат. Аргументът в предложението към съветниците идва, защото над 5000 жители и приятели на Пловдив се подписаха против. Намерението на кмета на града, да отдаде любимото място на пловдивчани на концесия срещна сериозна съпротива.

Пловдивчани срещу концесията на Гребната!

Още при публикуване на инвестиционното намерение, пловдивчани се вдигнаха на протест. На 29.01.22 г. от 11:00 ч., над 100 човека се включиха в протест срещу решението на Община Пловдив да даде бижуто на Пловдив на частници. В организираната подписка, на място и в интернет, се подписаха над 5000 пловдивчани. Д-р Атанас Бояджиев внесе възражението на гражданите лично на областния управител – Йордан Иванов и председателя на Общински съвет – Пловдив – Александър Държиков.

Те поеха личен ангажимент пред пловдивчани, да не допуснат канала да бъде отдаден на концесия. След срещата, д-р Атанас Бояджиев, внесе възражението и в Община Пловдив. До последно кметът на града – Здравко Димитров не искаше да изкара предложението от програмата. Но след натиска от гражданите, концесията на Гребен канал – Пловдив е в историята. Тази малка, но значима победа е поредното доказателство, че без граждански натиск, нищо не се случва.

Това, че Гребната база отпада от списъка нищо не означава. В списъка остават още имоти, които са изключително скандални. Най-любопитният представлява 7 декара зелена площ със сграда, който се намира зад „Балона“. Другият е кръстовището с бул. „Копривщица и ул. „Ясна поляна“, а третият дори не може да се намери на картата. Кой и защо ги е включил за концесия, предстои да разберем.

Борбата пловдивчани продължава!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 35

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.