Stara hartiq za nova kniga

Ние от Plovdiv Town обичаме и подкрепяме всяка инициатива, която цели да популяризира изкуството. Поощряваме и всяка инициатива, която цели да опази околната среда. А когато двете са съчетани, какво по-добро от това?!

В Пловдив често се провеждат различни каузи за поддържане на чистотата, рециклиране и озеленяване. Често те са свързани с подарък, с някакъв вид отплата за усиления труд. Поредната, която грабна вниманието ни, е Стара хартия за нова книга, организирана от кампанията със същото име. Тя се провежда за трета поредна година в Пловдив, но градът на тепетата не е единствения, през който организаторите ще минат. Същото събитие ще се проведе и в Бургас, Хасково, София, Русе и Плевен. Началото ще се даде с Бургас на 8-ми септември, а в Пловдив можем да посрещнем ентусиастите на 29-ти септември на площад „Стефан Стамболов“ до фонтана, от 10:00 сутринта до 14:00 часа на обяд.

Stara hartiq za nova kniga

Stara hartiq za nova kniga

Самата инициатива се състои в това да доведете своето отроче, с което да върнете поне 5 кг. стара хартия на специално положените щандове, за която ще получите книга по избор. Тъй като кампанията е насочена главно към децата, книгите са най-вече за тях. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ ни обясниха, че те са разнообразни откъм жанрове, както за по-малки, така и за по-големи. И за да стигнат за всички, тези, които донесат повече от 5 кг. няма да получат втора книга по избор, а специално ново издание на екотематика, за да могат от крехка възраст да разберат колко е важно рециклирането и с какво помага на природата. Освен книжки, възрастните придружители и малчуганите ще получат канцеларски приспособления за училище като гумички, линийки, моливи, тетрадки и прочее.

Важно е да подчертаем, че се приема всякакъв вид хартия – гланцирана, листове, списания, вестници, стари книги, кашони, картонени кутии – стига да не е замърсена. Това е единственото условие.

Stara hartiq za nova kniga

Stara hartiq za nova kniga

И разбира се, подобни празници няма да са пълни, ако не се веселим. Затова за настроението на всички присъстващи ще се погрижат талантливите певци от ART Voice център и Детска вокална група „Мини Бамбини“, които също ще върнат своята събрана през годината стара хартия. Ще се проведат и две викторини – едната на екотематика, а другата е за любителите на „Хрониките на Нарния“, в която ще потънем в приказния свят, криещ се зад дрешника. Свят на ледени кралици, говорещи животни и царски лъвове. Все пак всичко е възможно в приказките, а те ще се превърнат в подаръци за най-добрите и любознателните. Затова не се колебайте, доведете детето си и му разкрийте тайните на това как да обича природата.

Събитието Стара хартия за нова книга се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Народна библиотека „Иван Вазов“, под мотото „Почисти и прочети“.

Снимките са от миналогодишното издание на кампанията

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.