Пловдив: Еднолично дружество без реална отговорност

0
56
Пловдив: Еднолично дружество без реална отговорност
Снимка: PlovdivTown.com

Пловдив продължава по стария път на еднолично дружество без реална отговорност. Още в първия ден от мандата администрация се върна към старата практика да се назначават кадри без конкурс.

Управлението с лице към хората и съгласуваното вземане на решения си останаха празни предизборни обещания. Но нищо ново под слънцето, защото още от преди управленците му знаят цаката.

На изборите в Пловдив викат промяна, а след това живи и здрави

В Пловдив изборите за местна власт протекоха в една вътрешно партийна героична борба. От тази битка загубиха единствено гражданите, които повярваха в промяната. Случи се единствено смяна материално отговорното лице на едноличното дружеството без реална отговорност – Община Пловдив.

Рокади в управлението не се получиха, защото реално промяна при взимането на решения няма. Както и преди, така и сега близките хора до властимащите се барикадираха в администрацията. Без конкурси, без концепция и допитване разбирайки от медите за назначенията.

Временно изпълняващ длъжността в Пловдив без срок и завинаги

Новата форма на Инженеринг е старата система на временно изпълняващи длъжността. Ако се чудите какво представлява това, то лесно може да попитате Омбудсмана на Пловдив. Той е изпълнява тази временна длъжност от 31.03.2016 г. включително и до днес.

До избора му завинаги и без срок се стигна, след като два пъти нямаше кандидат спечелил 2/3 от сърцето на Общински съвет – Пловдив. От 2016 г. до днес администрацията на града под тепетата не счете за нужно или морално да проведе подобен конкурс отново.

От тук идва и новата форма на управление. Подобен пример е и предишния “шеф” на ОИ Старинен Пловдив. Той беше избран за временно изпълняващ, докато народа не го избра за свой представител в Общински съвет за следващите 4 години.

Кучетата си лаят, а Община Пловдив продължава да си назначава

В спорта има едно основно треньорско правило, когато печелиш не правиш промени в състава. Причината да не виждаме промяна е продължението на старата песен на нов глас. Да се залага на лоялност, а не на експертиза и различно от управлението мислене.

Липсата на желание за промяна или методиката, води до снишаване на общинската администрация. Вината се прехвърля от новите към старите, въпреки че няма реална промяна по етажите на Общината.

С първото “трансфериране” на главния архитект разбуни духовете и разлая кучетата. Явно това не притеснява кервана на управленците, защото администрацията продължава да пътува по избрания път.

Стойте и гледайте мача, драги зрители

Пловдивчани са се превърнали във футболни запалянковци, които безмълвно гледат мача на Общината срещу себе си. Въртят “тигели” на “Главната” и се наслаждават на живота. Айлякът дебне отвсякъде!

Бохемският живот на гражданите и апатията им към обществения живот развързва фантазията на управленците. На скоро имаше предложение за строителство на паркинг “кули” в Стария град и Бунарджика, за което отново научихме в медиите.

От днес имаме нов кадър, който ще се бори с презастрояването на Стария град с идеи, за които все още не знаем. Силно се надяваме те да бъдат в синхрон със старата част на града под тепетата.

Защото новопостроените сгради в историческия резерват напомнят по-скоро на ранно мутренската епоха, от колкото на възрожденските години. Калдъръмът се е превърнал в магистрала, а улиците в безплатен градски паркинг за гостите на хотелиери и ресторантьори.

Дали това ще се промени, зависи от нас, защото ние им позволяваме!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.