Пловдив излиза днес на Общонационален протест

0
1316
Пловдив излиза на Общонационален протест в сряда
Снимка: Nikola Zafirov - Photography

Пловдив днес се присъединява към организирания на Общонационален протест в столицата против мутрите във властта.

От началото на протестите вече миха 21 дни, но правителството не подава оставка. След гражданското недоволство единствено виждаме смяна от една калинка на друга. Реална промяна не се усеща и според гражданите на улицата е време правителството да си ходи.

Тежките зависимости между капитала и политическата класа на България ясно си проличават дори и в Пловдив. Нашият град е превърнат в експериментална строителна площадка. Всеки квадратен метър зеленина се превръща в море от бетон.

Затова Пловдив се надига на Общонационален протест в сряда от 18:30 ч. на пл. “Съединение”. От организаторите съобщават, че този път ще се затварят и булеварди, защото явно не ги чуват.

Защо блокират булевард в Пловдив?

Този път е време да се присъединим към нашите сънародници и започнем с блокиране на ключовото кръстовище на Чифте баня. – коментираха от организаторите

Всеки ден се увеличават протестиращите срещу мафията и е време да се предприемат по-сериозни действия, за да бъдем чути. На 16.07. 20 г. Пловдив се организира и затвори бул. “Цар Борис III Освободител”. В сряда ние ще повторим маршрута, но ще добавим преминаване през пл. “Централен” и блокиране на кръстовището. – допълниха от организаторите

Пловдив е готов да се бори срещу безобразията, които се случват ежедневно в нашата родина. Вярвам, че ние гражданите сме достатъчно силни, за да накараме властимащите да ни чуят. Ако продължават да ни игнорират, ще станем още повече и ще сме по площадите, улиците, парковете и пред сградите на институциите, докато не подадат оставка! – заявиха от организаторите

На въпроса свързан със съмнението за платени протестиращи в Пловдив, от организаторите ни изпратиха клип. Според тях след, като го гледаме можем сами да преценим, дали това е вярно или не. Те заявяват, че хората в най-стария жив град в Европа протестират, защото мафията вече си има собствена държава със столица София.

Затова приканват всеки свободолюбив гражданин на Пловдив да се присъедини към Общонационалния протест. Според тях силата е в съединението и затова са избрали и паметника, който е символ на задругата. Защото градът под тепетата се доказал във времето, че е инициатор на социалните промени в България и сега е време отново да поведе родината напред на 29.07.20 г. от 18:30 ч. в сряда.

Видео:
Тодор Димитров

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.