Пловдив почита 181 години от рождението на Васил Левски

Слово ще произнесе литераторът Таня Караиванова, член на УС на Общински комитет „Васил Левски“ в Пловдив

0
48

Както всяка година, така и тази България няма да забрави своят най-почитан революционерски герой – Дякон Васил Левски. С поклонение пред паметника му на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2018 година, от 10:00 часа, пловдивчани ще почетат 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. Той е роден на 18-ти юли 1837 година в Карлово, като едно от петте деца на Иван Кунчев Иванов и Гина Василева Караиванова.

Слово ще произнесе литераторът Таня Караиванова, член на УС на Общински комитет „Васил Левски“ в Пловдив. Водещ на честването ще е Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър и венценосци.

За участие в общоградското честване на 181-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Началникът на гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

“Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само себе си.” — думи на Апостола до Панайот Хитов, писани през март или април 1868 година.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.