Danov hylm

За първи път тази година ще се проведе „Световен ден на почистването”. Събитието ще се състои на 15 септември 2018 година. В него участие ще вземат около 120 държави и общо над 20 милиона души.

Представители на BTV Media Group са взели участие във международния форум „Чист свят”, проведен в Естонската столица Талин. Там те бяха наградени от световната организация Let’s Do it World за постигнатите резултати в кампанията „Да изчистим България заедно”.

„Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа организация в България. Миналата година участниците в инициативата постигнаха рекорд като изчистиха 3582 места, а в депата за смет бяха извозени 3788 тона отпадаци. Кампанията стартира през 2012 година, а от тогава досега в нея са взели участие над 2500 бизнес организации, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. В „Да изчистим България заедно” до момента са се включили над 1 350 500 доброволци.

Район „Централен” и JCV Plovdiv ще се включат в „Световния ден на почистването” и „Да изчистим България заедно” с кампанията „Да изчистим Данов Хълм”. Миналата година акцията се проведе на хълм Бунарджика, а тази година кампанията се насочва към друг любим на пловдивчани хълм- Данов. Сборният пункт на кампанията ще е на Радио и телевизия Пловдив. Начален час 10:00 часа.

Доброволчески кампании от този тип стават все по-популярни и необходими след като света осъзна непоправимите щети, нанесени на околната среда в следствие на човешката дейност. С всяка изминала година губим разстителни и животински видове, водните ни източници са замърсени с химикали, пластмаса и много други неестествени елементи. Всички тези поражения са наше дело и ние- хората трябва да поемем отговорност за действията си. Единствено обединението и задружните действия в тази насока биха могли да подобрят положението на екосистемата, която обитаваме.

Знаем, че много често тези, които се включват в доброволческите организации не са тези, които биха си изхвърлили боклука на улицата, в парка или в речното корито. Същевременно като общество трябва да поемем колективна отговорност за да запазим съществуващата ни природа и за идните поколения.

Излезте в събота 15 септември и се включете в „Световния ден на почистването”, защото само заедно и единно можем да постигнем големите промени. Нека направим света по-чист, започвайки от родния си град и страна.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.