Пловдив се състезава за туристическа дестинация на България

Градът под тепетата се бори в надпреварата срещу още 11 общини

0
Пловдив

Фотография: Александър Карамфилов

Пловдив е красив, магнетичен със своя архитектурен сбор от модерна и старинна визия. Съчетава в себе си прогрес и уважение към миналото, което го нарежда в челните позиции на най-просперитетните и приятни за посещаване градове, както за българи, така и за гости на страната ни.

Поради тази причина не е чудно, че Министерството на туризма го е включил в надпреварата, която организира за „Туристическа дестинация“ на Република България. В състезанието участват общо 12 общини – Ивайловград – Южната приказка на България – Община Ивайловград, Община Петрич – туризъм през всички сезони – Община Петрич, Курортен комплекс Златни пясъци, община Варна, Община Велико Търново, Община Велинград, Община Гърмен, Община Кюстендил, Община Пловдив, Община Сандански, Община Сапарева баня, Община Тутракан и Община Чавдар.

Гласуването се провежда на http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/ , а за сега на първо място се нарежда Община Сандански с над 60 % от гласувалите.

В последните години градът ни привлича много посетители от всички краища на света, а ръстът на туризъм се развива пословично нагоре с всеки изминал ден. Голяма част от туристите посещават тепетата и заради престижната титла Европейска столица на културата, която привлича туристите не само заради структурата на града, но и многобройните културни и образователни мероприятия.

Всеки, който иска да подкрепи родното ни място, може да го направи на страницата на конкурса и нека най-добрият победи.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.