Пловдив чества 170 години от рождението на Христо Ботев

0
Hristo Botev - Христо Ботев

През 2018-та се навършват 170 години от рождението на великия българин, борил се за освобождението на родината си – Христо Ботев. На 6-ти януари Пловдив ще чества празника от 14.00 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина. В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон, Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци. Ще бъдат положени венци и цветя.

Слово за делото и живота на революционера ще произнесе Кръстю Кръстев – директор и художествен ръководител на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“ Пловдив, водещ ще бъде актьорът Петър Тосков.

Специални гости за събитието ще бъдат народни представители, кметът на Община Пловдив Иван Тотев, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, Българската православна църква, политически и обществени организации, граждани.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.