Площад “Централен” унищожен от варненска фирма

2
14947
Площад
Снимка: Plovdiv Town

Варненска фирма нанесе сериозни щети по наскоро ремонтирания площад „Централен“. За да монтира Виенското колело на площада нахлуха многотонен кран и няколко тира, всеки от тях тежащ по 50 тона.

Виенското колело на части се появи в центъра на Пловдив. След бурни дебати в социалните мрежи и медиите се оказа, че съоръжението се строи от варненската фирма „Меджик плей“. Кратка справка в търговския регистър се забелязва, че фирмата е регистрирана през 2016 г. във Варна с адрес ул. “Добри Войников” № 1 с капитал от 10 лв. Управител и едноличен собственик на дружеството е Александър Александров Капричев.

При допълнителна проверка се оказва, че Александър Александров Капричев е свързан с 12 фирми. Почти всички фирми, в които той е едноличен собственик са регистрирани с 2 или 10 лв. основен капитал. Най-голямата фирма, в която е собственик е с основен капитал от 100 лв.

Фирма „Меджик плей“, която строи Виенското колело на площад „Централен“ е доста съмнителна. Последният качен ГФО отчет на дружеството е от 2016 г. В него се вижда, че фирмата е на загуба, а отчетът е предоставен в Агенция по вписванията през 2020 г. Впечатление прави, че и другите фирми, на които лицето е собственик също са внесли своите отчети за минали години през 2020 г. или изобщо не са представили такива.

Според информация в медийното пространство фирма „Меджик плей“, е внесла в Община Пловдив 23 100 лв. Тази сума е под формата на такса за използването на 340 кв. метра под наем на площад „Централен“. Също още толкова пари, под формата на гаранция, е внесла варненската фирма за евентуални щети нанесени на площад „Централен“. Интересно остава обаче, от къде е взел парите варненецът Александър Александров Капричев, при наличието, че фирмата е на загуба от 2016 г.

Площад "Централен" унищожен от варненска фирма
Снимка: Plovdiv Town
Колко струваше на пловдивчани площад „Централен“?

Според информация в медиите, реконструкцията на площад „Централен“ и подлезът на „Гладстон“ е на стойност над 18 000 000 лв. Към момента, няма човек от Община Пловдив, който да се наеме да каже точната стойност за изпълнението на реконструкцията на площада. Само за ремонт на подлеза на „Гладстон“ бяха отделени 7 000 000 лв., като пред 2019 г. той превърна в най-скъпия басейн в Пловдив. Според тогавашния кмет на Пловдив – Иван Тотев, причината е заради особености във В и К мрежата на „Централен“.

В края на 2019 г. в социалните мрежи се появиха снимки на огромни локви, които се бяха образували на новия площад. Обществото започна да негодува, че въпреки голямото количество парични средства, не е направен добре наклонът за отичане на водата. Това доведе то извършването на допълнителни дейности по отстраняване на проблема.

През 2020 г. отново бяхме свидетели на допълнителни ремонти на настилката на площад „Централен“. Тогава причината бяха тежките камиони, които по време на пандемията дезинфекцираха центъра на Пловдив. От Общината Пловдив нямаха коментар по темата, кой точно е позволил на тези тежкотоварни автомобили да движат по новата настилка.

Площад "Централен" унищожен от варненска фирма
Снимка: Plovdiv Town

Тогава фирмата изпълнител подмени и отстрани няколкото пропаднали участъци. Сега на дневен ред е отново същият проблем, кой ще ремонтира отново настилката. Кой носи отговорността за поредното допускане на тежка техника на площад „Централен“. Как може зам.-кметът по Туризма да не знае за това, а кметът на район „Централен“, към който се води терена да не е наясно за поставянето на това съоръжение. Кой е подписал документите за цялата тази атракция и защо той веднага след подписа излезе в отпуска.

Въпросите на пловдивчани не спират, защото за да усвоим едни пари, прецакахме ремонт, за който теглихме кредит за години напред. Кой от общинската администрация ще поеме отговорност за нанесените сериозни щети, които надхвърлят сумата от 23 100 лв. Докато ще търпим, администрацията да съдейства за унищожаването на новопостроеното, за да напълни хазната с дребни пари, а след това да похарчи крупни суми, за да поправи грешките си!

Площад "Централен" унищожен от варненска фирма
Снимка: Plovdiv Town

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 89

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Къде видяхте щети за 23000 лв. Да ги беше снимал бе Герасимов. Аз виждам само една шахта с подбити 3-4 павета. Къде видяхте унищожен площад ?

  2. Нека да изясним две неща:
    1. Отчети са подадени към Агенция по всписванията и за 2017, 2018 и 2019г., но все още не са официално вписани – отчетите се вписват 2-3 години след подаването им. Разглдайте която и да е фирма в ТР и ще видите, че виски са по този начин. В момента отчетите могат да се свалят от всеки както с екелтронен подпис, така и с ПИК код.
    2. За 2016г, дружеството завършва на печалба, а не както вие твърдите – на загуба. Същото важи и за 2019г. – завършва на счетоводна и оперативна печалба (справка – качените в ТР отчети).
    Моля за по-коректно представняе на информацията – подвеждате хората.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.