Пожарната не идва, защото не работи на тъмно

0
39762
Пожарната не идва, защото не работи на тъмно
Снимки: Любомир Чакъров

Пожарната отказа за премахне паднало дърво в подножието на „Хълм Бунардик“, защото не работи по тъмно.

От години живущите н подножието на „Хълм Бунарджик“ сигнализират район „Централен“ и Община Пловдив за опасни дървета. Днес, станахме свидетели на резултата от тяхното безхаберно бездействие. На късмет инцидента се размина без жертви, а само с материални щети.

По-обезпокояващ е отказът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ да премахнат дървото, напишат протокол и освободят колите. Според дежурния в структурата, пожарната не работила на тъмно. Честно да си призная, не зная каквото означава това. Явно, пожарникарите нямат необходимата осветителна техника, за да работят в тъмната част на деня. Този факт е изключително обезпокояващ, защото при инцидент в тъмно, как ли ще се оправят, да не дава БОГ.

Защо не дойде пожарната?

По-опасно от институционалната немощ е липсата на адекватна реакция. За да бъде обезопасен район около ул. „Волга“ 4, беше необходимо да разговаряме 3 пъти с телефон 112. Първият път, пострадалото момче се обади, за да поиска съдействие от „ПБЗН“, но му отказват. Вторият път се обадих и операторката от 112 се опита да ми отклони обаждането, но с мен на глава трудно се излиза. Свързаха ме с дежурния в пожарната на ул. „Преслав“, който ми каза, че няма да дойдат.

След това се свързах с „Пътна Полиция“, за да изпратят патрул, който да обезопаси района. Дежурният ми отговори, че имат само 1 автомобил за целия град и няма как да дойде. Помоли ме, да се обърна към 02РПУ – Пловдив. Свързах се с дежурния на 02РПУ, който изпрати екип на място. Благодарение на бързата и адекватна реакция на екипа, не като пожарната, мястото беше обезопасено и собствениците на пострадалите автомобили установени. Дори помогнаха на момчето да се прибере, защото нямаше, как да бъде отворен автомобила му.

Оказа се, че има и прекъсната електрическа мрежа на уличното осветление. По закон, кабелите с електричество трябва да са под земята, но явно това не важи за Община Пловдив. От администрацията на Община Пловдив, като пожарната, решиха да оставят проблемът да утре. До колко е безопасно преминаването и дали няма риск оголените кабели да направят пожар, можем само да се молим. Защото тогава ще се наложи пожарната да работи на тъмно, да не дава БОГ.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 60

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.