Plovdiv

Първият учебен ден е важна дата в ежегодния календар на всички българи. Всяка година на тази дата пожелаваме на децата, пристъпващи прага на детските градини и училищата, на добър час в пътуването им към необятния свят на знанието.

„Първият учебен ден е специален празник – символ на почитта към знанието и образованието, а в българската традиция образованието е непреходна ценност”- се казва в поздравителния адрес от кмета на Пловдив Иван Тотев по повод първия учебен ден.

В него се подчертава, че ролята на училището е да подготвя личности, които имат знания, могат да мислят, да вземат самостоятелни решения, да работят в екип, да са предприемчиви и готови да учат.

„Образователната система е динамична и развиваща се, преминава през много етапи и промени. От всички нас – институции, учители, родители и ученици зависи постигането на качествено образование и вярвам, че заедно се движим по правилния път”- пише още в обръщението.

Кметът Иван Тотев отправя специален поздрав към първокласниците, които ще чуят училищния звънец за първи път. На всички той пожелава здрава, успешна и спокойна учебна година.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов поздрави учениците с думите:

„Мили деца! Обръщам се към Вас, за да изразя своята почит към образованието като една от най-висшите ценности на свободния човек. Първият учебен ден е начало на следващото стъпало по стръмния път към върховете в науката, културата, знанието, творчеството и спорта.”

Район Централен

В своя поздрав Георги Стаменов подчертава, че знанието е съкровище, което никой не може да ни отнеме и сила, която ни прави модерни личности и победители.

„Образованието е най-добрата инвестиция, защото е в основата на всяко успешно общество и залог за бъдещето му. Нека Вашият труд бъде благословен и новата учебна година бъде ползотворна за всички!”- пише още в обръщението на кмета на район “Централен”

Екипът на Plovdiv Town също поздравява всички учители, ученици и родители за началото на учебната година. Пожелаваме Ви тя да бъде изпълнена с много знание, успехи и забавления.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.