Полицейска акция заради създаване на НПО в Пловдив

1
10699
Полицейска акция заради създаване на НПО в Пловдив
Снимка: PlovdivTown.com

Полицейска акция на III РПУ заради заседание на инициативния комитет на “Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург”, който учредява НПО в Пловдив.

След съобщение от Инициативния комитет “Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург” Асен Костов се събраха будни граждани да обсъдят бъдещи действия. В дневния ред бяха включени 3 точки, от които обсъждане на протестни действия и създаване на ново НПО.

В момента на разговорите за създаване на НПО-то се проведе и полицейска акция. Пристигнаха и 6 патрулки на III РПУ. Униформените взеха на всички участници в заседанието личните карти. Щателно бяха записани всички хора дошли на събирането. Включително към тях бяха преписани и колегите от медиите, които присъстваха на срещата.

Полицейска акция заради създаване на НПО в Пловдив
Снимка: PlovdivTown.com

Към момента още няма информация, защо са изпратени униформените и от кой. Според информация са на база подаден сигнал от Община Пловдив. Показността на подобно количество полицейска сила е доста неочаквана, особено в неделя.

От Инициативния комитет коментираха, че тази полицейска акция няма да им попречи. Дори повече ще ги мотивира да продължат напред. В момента се обмислят протестни действия през Община Пловдив. Датата и исканията на протестиращите ще бъдат допълнително оповестени със специално съобщение до медиите.

Полицейска акция заради създаване на НПО в Пловдив
Снимка: PlovdivTown.com

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

  1. А дали е законно това че полицаите поискаха картите за проверка без да се лигитимират и без да имат баджове на дрехите с маски на лицето. Проверка на карти е сверяване на данните от картата с физическото лице пред вас и връщане на картата. Само че те събраха картите и пред всички в кафенето диктъуваха на висок глас лични данни като ЕГН име и прочие … докато ги записват в тефтер което също е незаконно. Не е разрешено записването на лични данни освен върху официален документ за извършено нарушение и прочие. Питам … дали цялата група може да отиде на трудовата борса заедно с човекът разпоредил присъствието им?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.