Безобразието към животните няма край, дори в цивилизован, стараещ се да следва европейски стандарти град като Пловдив. Поляната на Младежкия хълм, на която се провеждат фестивали и концерти, в момента е опасна за домашните ви любимци. С нас се свърза Марина Ангелова, която ни съобщи, че във въпросната зона е пълно с отрова, която кучетата поглъщат.

Всяка сутрин приятелят ѝ извежда на разходка кучето им там. Когато тази сутрин, към 8:30, стига до поляната, става свидетел на ужасяваща гледка. Негов приятел се връщал от пътеката до ресторанта, разположен странично от поляната, а кучето му, здрав и силен голдън ретривър изглеждал зле и краката му треперели. Малко по-надолу видял още познати стопани, а техните кучета били в още по-лошо състояние, на едното дори му излизала пяна от устата. За същото една жена е споделила, че впоследствие е починало. Във Второ РПУ са получени десетки сигнали на граждани, чийто любимци са се натровили, още десетки предупреждават близките си и в социалните мрежи, а пред ветеринарния кабинет на д-р Карагьозов, който се намира на 5 мин от хълма, вече има опашка от чакащи кучета с опасност за здравето.

Теди Диакомова, също стопанин на куче, която е била на мястото, ни обясни още по-подробно къде животнитебса дъвчели нещо. А именно зад храст, намиращ се в близост до бетонните пейки под формата на „Г“. От там се тръгва по пътеката покрай ресторанта в посока гората и се стига до храста. Първото, което тя самата е направила след като е успяла леко да се успокои, е да напише предупредителни табели и да ги залепи в района. В 13:30 ще се върне, заедно с други хора и ще огледат и претърсят района за още разхвърляна отрова.

Свързахме се с Второ РПУ, от където ни съобщиха, че са пратили екип на място, но не са открити никакви отровни вещества, което навежда на мисълта, че те вече са погълнати. Ще продължат да разследват случая, а същевременно съветват гражданите да се свързват с тях на дежурния им телефон: 032 627 169 или на 112.

Ние продължаваме да следим темата

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.