sreshta_poslanik_malta (3)

Професор Лино Бианко, посланик на Република Малта в България и Румъния беше на посещение в Община Пловдив и не пропусна да сподели възхищението си от града под тепетата.

„Пловдив е прекрасен град, много важен център, а събитието „Европейска столица на културата“ е от съществено значение за цяла България“- сподели Негово превъзходителство пред заместник-кмета Стефан Стоянов.

Двамата обмениха идеи, свързани с голямото събитие Пловдив – Европейска столица на културата. Професор Бианко изрази намерение да съдейства с каквото е необходимо за успеха на мероприятието. Той сподели желанието си пред заместник-кмета Стефан Стоянов за осъществяване на обмен на студенти между Малта и Пловдив, както и реализиране на други съвместни планове.

sreshta_poslanik_malta

„България и Малта имат много сходни неща. В Малта имаме голяма българска общност. Град Валета тази година е европейска столица на културата, Пловдив ще бъде догодина. Малта председателстваше Съвета на Европейския съюз през 2017 година, тази година беше България“, сподели още Негово превъзходителство и подчерта, че „Пловдив е истински културен център“.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.