praznici na Stariq grad

Мотото на тазгодишното издание на Празниците на Стария град е „По трихълмието на времето”. То цели да обедини традиционното и модерното, така че всеки посетител да остане очарован от богатството на програмата. Официалното откриване е на 17 септември 2018 година на Античния театър с концерт на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. В дните от 17 до 23 септември улиците на Стария град ще се превърнат в своебразен празник на това знаково за града ни място.

„Надявамесе всеки гост да дойде с усмивка и позитивно настроение, а дори да не дойдат с усмивка ние ще им я създадем”- това заявиха организаторите на традиционния фестивал Празници на Стария град.

Praznici_pres

Освен ежегодния панаир на занаятите от Регионална занаятчийска камара са подготвили Пленер „Кукли”, в който 11 майстори ще изработват кукли от различни материали. Пленерът ще бъде със състезателен характер, а изработенеите кукли ще бъдат дарени на детското отделение в УМБАЛ „Свети Георги”. Специални гости на празниците на стария град „По трихълмието на времето” ще бъдат майстори от република Казахстан, които ще покажат традициите в занаятчийството на страната си.

Като част от празниците на Стария град ще се проведе и „Вкусът на Пловдив заедно”, организирано от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия” и фермерски пазар. То ще предостави богат избор храни и напитки, на които гостите на празника да се насладят.

Музикалната програма на „По трихълмието на времето”, подготвена от организаторите на Капана фест, ще предложи също богато разнообразие от събития. В последните три дни от Празниците на Стария град ще чуем седем виртуозни банди.

Сред тях са пловдивската гордост Life Light, които ще чуем на 21 септември от 19:30 на сцена Небет Тепе, а вечерта ще продължи със сайк-поп дуото Sky White Tiger от Ню Йорк.

На 22 септември на сцената на Небет тепе ще се насладим на модерен прочит на традиционни български ритми. От 20:00 часа своя дебютен албум „Родопология” ще представят Димитър Льолев и виртуозния му квинтет. От 21:00 часа на сцената ще излязат виртозните музиканти Недялко Недялков, Стоян Янкулов-Стунджи, Петър Миланов и Владимир Кърпаров, за да представят своя проект GlobalKan.

В последната вечер на „По трихълмието на времето” ще можем да се насладим на три забележителни формации. От 19:30 часа ще се пренесем в българската митология с музикалния проект на Кирил Ненов- Kutsulan. От 20:00 часа се впускаме в музикално приключение с Ailiq X. Зад това име стоят Желязка Белчилова( вокал) и Александър Леков ( Бас-китара). Те ще представят дебютния си албум „Pictures of a floating world”. Веднага след тях от 21:30 на сцената излизат Irfan, познати на почитателите на етно, уърлд, средновековната и готик музика.

Освен музикалната сцена на Небет Тепе организаторите са подготвили над 60 събития, с които подобаващо да отбелижим Празниците на Стария град. Сред тях са изложби, латино фиеста с предизвикателното заглавие „Старият град танцува под звездите”, музейни експозиции и други.

Денят на Независимостта на България, 22 септември, ще бъде отбелязан с възстановка „По стъпките на Фердинант”, организирана от комитет „Родолюбие”.

„Всичко това и още много изненади очакват тези, които решат да посетят Празниците на Стария град”- заявяват организаторите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.