Прасета в Пловдив пред Общината няма да има ВИДЕО

Без прасета на мезета за Коледа пред Община Пловдив съобщи рано тази сутрин по Нова Телевизия Кмета Иван Тотев.

0
Прасета в Пловдив пред Общината няма да има
Снимка: Любомир Чакъров

Без прасета на мезета за Коледа пред Община Пловдив, съобщи рано тази сутрин по Нова Телевизия Кмета Иван Тотев.

В сутрешния блок на националната телевизия – Здравей България, взеха участие граждани с контра теза за разфасоването на прасета пред Общината. Пред камерата на Нова телевизия застанаха Ваня Драганова, Манол Пейков и Емил Миразчиев.

За тяхна изненада на поканата се отзова и Кмета на Община Пловдив Иван Тотев. Видимо в добро настроение, той застана пред Благой Бекриев и съобщи, че прасета няма да има. Също допълни, че изказването пред Общински съвет е било провокация, за да се отвори диалог за съвременното изкуство.

Идеята на Кмета е била социален експеримент за пробуждане на заспалото гражданско общество. По забавен начин той покани пловдивчани, както и гостите на града на Прасе за Коледа. Иван Тотев обясни пред Нова телевизия, че идеята е да се популяризира празничната Коледа в Пловдив по не традиционен начин.

Присъстващите граждани не бяха съгласни с методиката на Кмета в Града Под Тепетата. Презентирането на коледното събитие с разфасоването на прасета не е най-правилния начин. Особено в навечерието на предстоящата Европейска столица на културата – Пловдив 2019.

За съжаление любителите на прасета няма да станат свидетели на разфасоването, но ще успея да се насладят на Коледния дух. Празненството на 26-ти декември обещава да зарадва Пловдив с чудни вкусотии. Въпреки без зрелищното шоу на живо подготвяне на прасенца, Ути Бъчваров ще ни поднесе кулинарни изненада.

Приготовленията за Европейската столица на културата – Пловдив 2019 не спират. На 12 януари 2019 се дава началото на година пълна със събития.

Какво ни очаква предстои да разберем…

Може да гледате живото предаване от тук ➡️ https://goo.gl/YxZPuk ⬅️

Повече по темата проследете на
ℹ️– https://www.plovdivtown.com 🇧🇬
🎦– https://goo.gl/YxZPuk
1️⃣ – https://goo.gl/TcFM4q

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.