Представлението „Потъване“ с премиера в Трак арт

Представлението сменя заглавието си от „Young shadows или когато бяхме“ на „Потъване“, защото младите хора обичат да потъват – в любовта, мечтите, терзанията, отчаянията…

0

Както вече знаете съвсем скоро наближава премиерата на „Young shadows или когато бяхме“ – дело на Мария Миради, Борис Хаджийски и всички артисти, които им подадоха ръка. Заради обичта на екипа към българското, представлението смени името си на „Потъване“ по идея на режисьора Петър Петров – Пепе. Това е неговият режисьорски дебют, а заглавието измисля, защото младите хора обичат да потъват. Да потъват в емоциите си, в любовта си, в мечтите си, в проблемите, в терзанията и щастието, в алкохола и забранени субстанции. Потъването е свързано с крайно изживяване на всичко, с което светът те сблъсква. Отдаването му е черта, присъща на младостта, която води до екстремни състояния, но не можем без да преминем през нея.

Премиерата на „Потъване“ ще се състои в културен център „Трак арт“ в подлез Археологически, на 14-ти ноември от 19:30 часа. Входът ще е с билети, които може да закупите на място, а непосредствено след спектакъла ще може да се насладите и на приятен коктейл и лична среща с актьорите.

14-ти ноември е и рожденият ден на актрисата Мария Миради, поради което денят придобива още по-ценен смисъл за нея.

„Ако падна в кристалната вода, ще ме хванеш ли за ръката или ще ме оставиш да се удавя.“ – казва нейната героиня Сара, а Мария, като всяка млада жена, много добре може да се приобщи към тези чувства.

Към екипа се присъединява и художникът Илия Янакиев, който помага за дизайна на плаката и за което артистите му благодарят. Не е лесно когато си сам, а изкуството не е за единаци. Имаме нужда да се облегнем на някого. На някого на когото можем да разчитаме, за да принесем после емоцията върху публиката. Ако искате и вие да усетите емоцията на младия, независим театър, знаете мястото и времето. И нека завършим с цитат от представлението на Петър – персонажът на Борис Хаджийски, който за пореден път доказва, че човек сам не може:

„Станах като теб. Ръцете си с твоите в боя облях.“

Ако сте изпуснали историята на това как се създава спектакъла и кой стои зад него, може да си припомните тук:

1.Young shadows или когато бяхме – независимият театър на Мария Миради и Борис Хаджийски

2.Мария Миради и Борис Хаджийски: Пловдив има потенциала да развие театъра си на напълно различно ниво

Снимка на корицата (плакат): AJ Petkov

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Представлението „Потъване“ с премиера в Трак арт
1 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!