Представлението „Потъване“ с премиера в Трак арт

Представлението сменя заглавието си от „Young shadows или когато бяхме“ на „Потъване“, защото младите хора обичат да потъват – в любовта, мечтите, терзанията, отчаянията…

0
116

Както вече знаете съвсем скоро наближава премиерата на „Young shadows или когато бяхме“ – дело на Мария Миради, Борис Хаджийски и всички артисти, които им подадоха ръка. Заради обичта на екипа към българското, представлението смени името си на „Потъване“ по идея на режисьора Петър Петров – Пепе. Това е неговият режисьорски дебют, а заглавието измисля, защото младите хора обичат да потъват. Да потъват в емоциите си, в любовта си, в мечтите си, в проблемите, в терзанията и щастието, в алкохола и забранени субстанции. Потъването е свързано с крайно изживяване на всичко, с което светът те сблъсква. Отдаването му е черта, присъща на младостта, която води до екстремни състояния, но не можем без да преминем през нея.

Премиерата на „Потъване“ ще се състои в културен център „Трак арт“ в подлез Археологически, на 14-ти ноември от 19:30 часа. Входът ще е с билети, които може да закупите на място, а непосредствено след спектакъла ще може да се насладите и на приятен коктейл и лична среща с актьорите.

14-ти ноември е и рожденият ден на актрисата Мария Миради, поради което денят придобива още по-ценен смисъл за нея.

„Ако падна в кристалната вода, ще ме хванеш ли за ръката или ще ме оставиш да се удавя.“ – казва нейната героиня Сара, а Мария, като всяка млада жена, много добре може да се приобщи към тези чувства.

Към екипа се присъединява и художникът Илия Янакиев, който помага за дизайна на плаката и за което артистите му благодарят. Не е лесно когато си сам, а изкуството не е за единаци. Имаме нужда да се облегнем на някого. На някого на когото можем да разчитаме, за да принесем после емоцията върху публиката. Ако искате и вие да усетите емоцията на младия, независим театър, знаете мястото и времето. И нека завършим с цитат от представлението на Петър – персонажът на Борис Хаджийски, който за пореден път доказва, че човек сам не може:

„Станах като теб. Ръцете си с твоите в боя облях.“

Ако сте изпуснали историята на това как се създава спектакъла и кой стои зад него, може да си припомните тук:

1.Young shadows или когато бяхме – независимият театър на Мария Миради и Борис Хаджийски

2.Мария Миради и Борис Хаджийски: Пловдив има потенциала да развие театъра си на напълно различно ниво

Снимка на корицата (плакат): AJ Petkov

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.