Предстои представянето на първата национална ученическа изложба „Плакат“

Произведенията в изложбата са селектирани по време на Национален конкурс за рекламна графика „Плакат“, а темата на конкурса е „Сигурността на децата в реална и виртуална среда". Официалното откриване на  престижната  изложба ще бъде на 20 ноември 2018 година от 18 часа в Балабановата къща

0
49

Предстои представянето на първата в България национална ученическа изложба „Плакат“, организирана от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Държавна агенция зазакрила на детето. Официалното откриване на  престижната  изложба ще бъде на 20 ноември 2018 година от 18 часа в Балабановата къща, Стария град. Датата на събитието е свързана със Световния ден на детето. Творбите са на ученици от училищата по изкуства и култура към Министерство на културата, в които над 500 деца се обучават в специалностите „Рекламна графика“ и „Компютърна графика“.

Произведенията са селектирани по време на Национален конкурс за рекламна графика „Плакат“, а темата на конкурса е „Сигурността на децата в реална и виртуална среда “ и е поставена от ДАЗД. Тематиката е свързана с правата на децата. Изключително важен е погледът на младите хора, тяхното виждане за света, в който живеят и растат, а също и посланието, което ще отправят към своите връстници. Целите на конкурса са да се покажат оригиналност в мисленето, креативност, цветова култура и индивидуалност, да се демонстрират възможности при работа със специализирани програми за графика и дизайн, както и рисуване на ръка и да се изразят възможностите за намиране на плакатни решения в различни теми: социални, културни, спортни и други. Текстът към плакатите е свободен, по избор на автора, но свързан с темата на конкурса. Право на участие в конкурса имаха ученици на възрастдо 18 години.

На официалното откриване на изложбата ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите в конкурса. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда. Наградите ще бъдат предметни, придружени от грамоти за участие. Журито на конкурса, което ще определи наградените участници, е съставено от представители на Министерство на културата, Национална художествена академия, АМТИИ, училища по изкуствата и професионалисти в областта на съвременния плакат. След края на изложбата плакатите остават във фонд „Плакат“ на НХГ „Цанко Лавренов“ Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.