Предстои VII-ми Международен квалификационен танцов фестивал “Пловдив Древен и Вечен”

0
95

Пловдив е град познат с многото си танцови фестивали. На 31-ви март и 1-ви април ще можем да станем зрители на VII-ми Международен танцов фестивал “Пловдив древен и веченб”, който ще се проведе в зала Колодрум.

Фестивалът е квалификация за “Храмът на Кибела”. Това означава, че танците, които са събрали най-висок брой точки от журито ще получат право да се състезават на големия финал за големите награди и титлата “Победител 2018”!

Организатори на фестивала са Спортен клуб “Самодива” в партньорство със софтуерна фирма “Елдърс ЕООД” и община Пловдив, програма „Пловдив за младите“.

Тази година в Пловдив ще бъдат изтанцувани 360 хореографии, в 15 танцови стила. Участниците са 1150 от 56 танцови клуба от цяла България, Румъния и Гърция. Представители на България са танцьори от София, Пловдив, Хасково, Димиртовград, Русе, Пазарджик, Варна, Бургас, Стамболийски, Смолян, Сандански, Враца, Петрич, Стара Загора, Асеновград, Благоевград, Панагюрище.

Международното жури е в състав – Дойна Стайкулеску (Румъния), първият в света вице шампион по художествена гимнастика, Братя Адриан (Михай и Козмин) (Румъния)- победители в Румъния търси талант и специалисти в стиловете модерен танц, балет и улични танци. Луиса Шаповалоф (Франция) – балетен педагог и шампион в множество престижни конкурси и фестивали, Диего Франца (Бразилия) – латино и капоейра специалист. Бойко Джорев (България) – майстор на спорта по спортна гимнастика, Радина Сачанска (България) – специалист по танцов театър. Живко Тонев (България) – създател и хореограф на професионална танцова формация “Елика”, Венцислав Неделчев (България) – артист балетист и фолклорист, ръководител на танцов състав “нашенци” – Русе.

За участниците са приготвени купи, медали и много материални награди, както и безплатни танцови семинари с членовете от журито!

“Като организатори, нашият екип се старае да превърне фестивала в празник за децата, да им осигури не само поле за изява, но и да им даде цялостно емоционално преживяване през тези два дни, за да им покаже, че пътят в танцовото изкуство е отворен за тях и ги чака с нетърпение. Искаме да скъсим връзката между децата и професионалистите, които ги оценяват посредством танцовите семинари и с това да им покажем, че професионалната реализация в това изкуство е възможна и че с желание и труд всеки може да постигне висоти!”, споделят от организацията.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.