ЕБВР

„Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, надявам се да задълбочим партньорските се взаимоотношения“, това написа в протоколната книга на Община Пловдив Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие. Той поздрави кмета Иван Тотев за добриятнапредък на града през последните години.

ЕБВР

„Да, градът ни се радва на все повече чуждестранни инвеститори, въпреки ниските нива на безработица. В Тракия икономическа зона има 80 000 заети в производството. Пловдив заедно със София са единствените градове с механичен прираст за миналата година, а през първото тримесечие сме издали повече разрешения за строеж, отколкото столицата“, заяви кметът, който не пропусна да отбележи пред представителите на Европейската банка за възстановяване и развитие, че досега реализираните проекти с Банката са повече от добри.

„Решихме много градски проблеми, надявам се и за в бъдеще това да се случи, в съответствие със съвременните реалности на средата“, допълни Иван Тотев и сподели, че през 2020 година от общинския бюджет ще се освободят допълнителни средства, свързани с 50 милионния заем, изтеглен през 2006 година. „Това ще позволи да стартираме реализацията на други важни проекти, касаещи Пловдив и неговите жители“, заключи той.

ЕБВР

Президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти е за първи път в Пловдив и в плановете му се включва както посещение на града, така и на фирми от региона. Той се позаинтересува с какво регионът привлича чуждестранни инвестиции, а кметът отговори – „конкурентната бизнес среда и фактът, че порез последните няколко години Община Пловдив работи непрекъснато чрез отдела си „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ и Тракия икономическа зона с различни компании – местни и чуждестранни, с което постигна бърз икономически ръст и устойчивост в своята политика в региона“.

„Така процесът на навлизане на нови инвеститори в региона се увеличава, като по-лесно намират обучени кадри, тъй като компаниите вече навлизат в професионалните училища чрез  дуално обучение в образованието”, посочи накрая кметът Иван Тотев.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.