Jizel

Виртуозните балетисти гостуват на Opera Open по покана на маестро Диан Чобанов, който освен Музикален директор на Опера Пловдив е и постоянен гост-диригент на Хърватския национален театър.

Ива Витич и Гилерме Гамейро Алвеш се запознават в Академията по танци в Цюрих. Португалецът Гилерме Гамейро е танцувал във Финлaндския национален балет, преди да стане главен солист на балета в Загреб. Ива Витич танцува с Националния балет на Португалия, по-късно се завръща в Хърватския национален театър в Загреб. От 2017 година е повишена в главен солист на балета. Носител е наградите “Ана Роже” и “Hrvatsko Glumiste” , а през 2017 година печели наградата “Владимир Назор” за ролята на “Жулиета” в “Ромео и Жулиета”, на хореографа Патрис Барт.

 

Билети за “Жизел” се продават на касите на Операта, на касите на eventim и онлайн в eventim.bg. Билети се продават и на място преди спектакъла на Античния театър.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Премиер солисти на Хърватския национален театър разказват трагичната история на един любовен триъгълник в спектакъла „Жизел”
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!