Spirits selection

В световен мащаб нараства търсенето на традиционни крафт напитки. Тази и още други тенденции бяха очертани по време на пресконференция, представяща тазгодишното издание на Spirits Selection. Участие в нея взеха Розалин Петков – заместник-кмет по общинска икономика на община Пловдив, Бодуа Аво – председател на Concours Mondial de Bruxelles и създател на Spirits Selection, Тиери Хейнс – директор на Spirits Selection, Меглена Михова от „Пробежекс” – представител на Spirits Selection и Concours Mondial в България.

Председателят на Concours Mondial de Bruxells Бодуа Аво благодари на Община Пловдив за гостоприемството. Той изтъкна причините, допринесли за избора на България да бъде, за втори път, домакин на престижния конкурс.

„Добрите взаимотношения, които изградихме заедно с Община Пловдив, бяха причината да се върнем и да организираме втория конкурс. Друга причина е, че България е много интересна държава от гледна точка на производството на спиртни напитки. Вие произвеждате високоалкохолни напитки по два начина. Единият е производството на спиртни напитки от класа на международните категории. Другият представлява така наречените крафт напитки, които са произведени на местно ниво и носят истинска история и усещане.”

По време на пресконференцията стана ясно, че българските компании производители се представят все по-добре на международния пазар. Те предлагат селекция от качествени напитки, конкуриращи се със световноизвестни марки. Свидетелство за това са златните медали, спечелени от родни компании в предходните издания на конкурса. Комуникацията и правилните маркетингови стратегии са от особено значение, за да може страната ни да утвърди позициите си на международния пазар.

„На глобално ниво се наблюдава много ясно очертана тенденция на нарастване консумацията на крафт напитки. Днешният потребител иска да знае какво консумира, от къде произлиза, какво има в съответната напитка и кой я произвежда. Хората, един вид, се обръщат към корените си. На световно ниво, в настоящия момент, една от ключовите думи е автентичност. Мисля, че вие можете да предложите всичко това, защото имате продукти с усещане за мястото и са действително крафт. Ракията, например, която е традиционен за България продукт, считан за национална напитка, е именно крафт напитка. Ако искате да „яхнете” тази вълна, преди това трябва потребителите да знаят за нея. Така че първата стъпка е въпрос на комуникация.”- сподели Тиери Хейнс, Директор на Spirits Selection.

Сред останалите тенденции са опитите за комбиниране на спиртни напитки с храна и засиленият интерес към консумациата на коктейли.

Резултати от конкурса и наградените марки ще бъдат обявени на 6-ти септември 2018 година.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.