Дойде ли промяната в Пловдив? Зико (ГЕРБ): Да, добре!

0
16805
Дойде ли промяната в Пловдив? Зико (ГЕРБ): Да, добре!
Снимка: Община Пловдив

Дойде ли промяната в Пловдив? Зико: Да, добре! Както във вица, тате ще ми купи колело, ама друг път, така и с Промяната в града под тепетата.

В импровизираната пресконференция на Зико (ГЕРБ) пред сградата на Община Пловдив разбрахме едно – всички са от един отбор. Тимът на Пловдив в 47 Народното събрание дойде на крака при кмета от ГЕРБ, за да обсъдят бъдещето на града под тепетата. Следвайки методиката дадена му от Бойко Борисов, Димитров (ГЕРБ) се позиционира, отново като реализаторът на тима.

По този хитър начин, екипът в Община Пловдив се опитва да се еманципира от статуквото и да стане носител на промяната в Пловдив. Но трудно ще бъдат замазани очите на пловдивчани, когато под прозорците на кмета от ГЕРБ се скандира, както под прозорците на кабинета Борисов. Оплетен във вътрешнополитически битки, липсва на финанси в бюджета на Пловдив и корупционни скандали, около бивши кметове, Зико (ГЕРБ) протяга ръка към новите в София.

По същата тактика, както на местните избори през 2019 г., ни пускат отново по пързалката, че когато кметът и премиера са в един отбор, градът тръгва рязко нагоре. Всъщност това е едно от основните правила, които изповядва Димитров (ГЕРБ). А именно да бъде в един отбор с властта. Известно е, че пловдивският градоначалник беше избран за кмет, през 2019 г., точно защото от години е в изключително близки и приятелски отношения с Бойко Борисов.

Спомняме си и предизборният слоган на Димитров (ГЕРБ), че Пловдив му е в сърцето. Две години по-късно, обаче освен даването на Гребната под концесия и забравената от него ревизия на Иван Тотев (ГЕРБ) друго на среща няма. От корупционните практика в предишното управление на Тотев (ГЕРБ), остана само усещането. Задълбочаващата се криза на доверие в управлението на общината, започва да се проявява под формата на протест под прозорците на администрацията.

Дойде ли промяната в Пловдив? Зико (ГЕРБ): Да, добре!
Снимка: Община Пловдив

Всички сме от един отбор – Промяната!

По думи на кмета – Здравко Димитров (ГЕРБ) отборът, който се е събрал днес не е политически. Той е на Пловдив. Новите пловдивски играчи, които ще трябва да донесат промяната в града.

Опозиционерите Христо Иванов (Да, България) и Иван Петков – Бебето (БСП), които искаха #ОСТАВКА на кмета Димитров, днес бяха с него рамо до рамо в отбора на Пловдив.

На 08.10.20 г., лидерът Иванов (Да, България) и общинските съветници на партията в Пловдив, поискаха оставката на Зико (ГЕРБ). Нарекоха го „Дерибей“, защото той ги беше обидил на „мишоци“. Но политиците са гъвкави хора и всичко това е забравено в името на промяната.

Иван Петков – Бебето (БСП) беше на протеста „Всички за Колежа“. Тогава феновете на Ботев – Пловдив, на 12.02.22 г., скандираха под прозорците на общината – „Зико ВЪН!“ и #ОСТАВКА. Днес обаче ситуацията е различна и той прегърна идеята на кмета Димитров (ГЕРБ). Стана част от отбора на Пловдив, както групата на БСП – Пловдив удари едно рамо за 40 млн. заем през 2021 г.

Промяната в Пловдив чрез чегъртането на ГЕРБ от Община Пловдив явно няма да се състои. Кирил Петков беше категоричен, че ще има нулева толерантност към корупцията, но днес видяхме съвсем друго. Вместо да бъдат търсени отговори по изнесените факти и обстоятелства за корупционни практики в Община Пловдив, представители на Промяната заявиха своето участие в новосформирания отбор на кмета Димитров (ГЕРБ).

Елена Гунчева (Възраждане) и Ангел Георгиев (Възраждане) бяха твърди критици на управлението на Бойко Борисов. Организираха протести срещу мафиотско управление на ГЕРБ, а ваксината срещу мутренското управление идва през април 2021 г. Днес, по собствена инициатива се присъединиха към отбора на Здравко Димитров (ГЕРБ).

Какво случи днес?

Изводът е следният. Политиците в България имат, един тип говорене преди избори и друг вид действия след изборите. Това разбрахме от пресконференцията. Промяната в Пловдив се отменя за сега. Говоренето за нея ще се върне преди следващите местни избори. До тогава, отборът на Димитров (ГЕРБ), ще бъде носителят на промяната в Пловдив. Това ли искаме?

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 42

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.