Протести Пловдив: Времето е в нас и ние сме в него

0
583
Протести Пловдив: Времето е в нас и ние сме в него
Снимка: Снимка: Mitakis Fotos

Протести Пловдив е новата Facebook група, която се създаде днес, с цел да обедини протестиращите хора в града под тепетата.

На 29.07.20 г. се случи нещо, което не беше виждано в Пловдив от близо 30 години насам. Протестиращите решиха самосиндикално да тръгнат по големите булевари на града под тепетата.

Протести Пловдив беше създадена по молба на пловдивчани, за да има възможност повече хора да се обединят. От организаторите коментираха, че към момента има много информация, която е разпръсната и от различни източници.

Целта на групата е да даде възможност хората по-лесно да комуникират помежду си и да получават достоверна информация. Гражданските активисти поканиха всички свободолюбиви граждани желаещи оставка да се присъединят към тях. Допълниха, че събитията за бъдещите протестни действия ще създават в групата.

Протести Пловдив: Времето е в нас и ние сме в него
Снимка: Mitakis Fotos

Виждаме увеличаване на количеството хора идващи на протести в Пловдив. Както си спомняте начало даде протеста на 16.07.20 г. на пл. “Съединение”. След това на 23.07.20 г. пред Община Пловдив, където се обединиха всички протестиращи заедно, за да кажат оставка на управляващите. На 29.07.20 г. беше естествено продължение, като с блокирането на ключови булеварди пловдивчани бяха чути.

Много съграждани коментираха, че подобни мащабни протести в Пловдив не си спомнят от 30 години насам. Въпреки летните месеци и почивки голямо количество хора се организираха и успяха да блокират възловите кръстовища в града.

На края на протеста всички заедно аплодираха полицейските сили, които се справиха блестящо с опазването на обществения ред. Успяха да спрат движението на всички блокирани булеварди преди хората да ги затворят. Също много добро впечатление направиха шофьорите, които търпеливо изчакаха да бъдат освободени кръстовищата.

Протести Пловдив: Времето е в нас и ние сме в него
Снимка: Mitakis Fotos

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.