Протест пред Общината, след разкрития за злоупотреби

0
53311
Протест пред Общината, след разкрия за злоупотреби
Снимка: mitakis

Граждани се събират на протест пред Община Пловдив, след разкрития за злоупотреби и присвояване на средства в особено големи размери.

Днес, от 17:30 ч., пловдивчани излизат на протест пред Община Пловдив. Исканията ни са за незабавното уволнение на Богомил Грозев от ОИ „Старинен Пловдив“ и на управителя на „Инсинератор Пловдив“- Дончо Кацарев.

Грозев беше назначен от кмета Димитров, без конкурс, без нужния ценз и опит да заема ръководния пост. За позицията директор на ОИ „Старинен Пловдив“ е необходимо кандидатът да е магистър по история и археология или социология, антропология, науки за култура и туризъм. Друго съществено изискване, на което Грозев не отговаря е да има най-малко три години опит в сектора. Освен тези основни предпоставки, Грозев трябва да докаже знания и умения в управлението, които той не притежава. Всички сме свидетели на разрухата в Стария град и Базиликата, която след като стана сграда на годината, тъне в треви и бурени.

Към искането за отстраняването на Богомил Грозев от ОИ „Старинен Пловдив“, добавяме и незабавно уволнение на управителя на “Инсинератор – Пловдив” – Дончо Кацарев.

 В края на миналата година, по наш сигнал за извършени престъпления в общинското дружество, Специализираната Прокуратура извърши проверка.

В резултат на нея се установи, че управителят Кацаров е присвоил хиляди левове от Инсинератора. Въпреки, че четири години му плащаме заплата, а дружеството не работи, Дончо Кацарев не се е поколебал да присвои още средства.

До тук! Време е за протест!

Предприятието е създадено през 2017 г. с капитал 50 хил. лв. и допълнително са наляти 7 000 000 лв. в него. Мнозина от вас, е възможно да не знаят, с какво точно се занимава този Инсинератор. Той би трябвало да работи, за да преработва медицински отпадъци, гуми и всичко друго, което е опасно или вредно за нашето здравето. От създаването си до ден-днешен, предприятието няма приходи и дейност.

Въпреки това, Кацарев и счетоводителката му, получават възнаграждение в размер на над 122 000 лв. за четирите си години управление. Ролята на счетоводителя е  освен да осчетоводява месечно трудовите възнаграждения на Кацарев е и да осчетоводство разходите за автомобили под наем за управителя и горивото за тях.

Какво прави Дончо по цял ден?

Управителят на „Инсинератор Пловдив“ има интересна професионална биография. Той има агрономическо образование, дълги години е гледал крави в Северна България и освен управител на общинско предприятие е и истински предприемач.

Многократно го търсихме в Инсинератора, но без успех, защото Дончо не стои там. Той изобщо не ходи на работа, защото управлява свой частен бизнес. Като истински предприемач, той развива търговска дейност със стоки на дребно, алкохол и цигари срещу I РПУ в Пловдив. Въпреки отсъствието от работното си място, ние продължаваме да му плащаме заплата, осигуровки, коли под наем и др. екстри.

На протест! Против корупцията!

Корупцията е пуснала дълбоки корени в общинските ни дружества. Време е за промяна и оставки не само на двамата директори, а и пълна ревизия на управлението на Пловдив през последните години. Констатирани са злоупотреби за хиляди левове от АДФИ, факт, който кметът Димитров крие. За проверката в Инсинератора той лично е бил уведомен. Въпреки всички основания за смяна управителя на общинското предприятие, кметът Димитров продължава да закриля Дончо Кацарев.

Прикривайки престъплението на своя подчинен, кметът на Пловдив се превръща в таен съучастник в престъпление с обществени средства на Кацарев.

В предизборната си кампания, Здравко Димитров твърдеше, че ще ревизира управлението на Тотев. Кълнеше се, че ще промени модела на управление в Пловдив през последните години. Но накрая стигнахме до тук – директор на общинско предприятие да източи касата с обществени средства! До кога ще  толерираме подобен модел на управление?

Искаме незабавна промяна!

Защо Дончо Кацарев е важен за Здравко Димитров? Освен, че е състудент на Иван Тотев, важна предпоставка, за да си в управлението на града, Дончо се радва на политически чадър от ГЕРБ, защото неговата съпруга също е част от управлението на Пловдив.

Фиданка Кацарева е заместник кмет в район „Централен“. Тоест, от една страна имаме шеф на общинско предприятие с присвоени средства за хиляди левове, а от друга зам.-кмет в район „Централен“. Това обяснява и липсата на реакция от екипа на Здравко Димитров. Какво ла се случва в район “Централен” с общинските средства???

Желаната промяна в “модела Тотев”, по който се управляваше Пловдив години наред, няма и явно няма и да има.

А дали съпругата на Дончо знае, къде са отишли присвоените пари?

Време е да я попитаме…

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 7

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.