Район “Северен” отпразнува деня на детето

В знак на голяма обич към малките изпълнители г-жа Кътова и д-р Асенов подариха на всяка градина луксозното издание „Златна книга на приказките", която съдържа незабравими приказни текстове с великолепни илюстрации към тях

0
50
Koncert

Традиционният първоюнски празник в „Северен”, провеждащ се под патронажа на кмета инж.Ральо Ралев и тази година привлече стотици гости в парк „Рибница”, където най-малките и очарователни граждани на района показаха своите артистични умения под надслов: „Рисуваме, пеем, танцуваме”.

Възпитаниците на седем детски заведения блеснаха и с невероятните си костюми, подготвени специално за празника, и с майсторските изпълнения на песни и танци, в които доминираха буйният ритъм, богатата хореография, заразителните емоции.

Впечатляващ фон на техните изяви беше богато украсената с рисунки сцена, на която децата се чувстваха пълновластни господари. Гости на събитието бяха стотици близки на децата, сред които заместник-кметовете на район „Северен” г-жа Лариса Кътова и д-р Красимир Асенов , както и ръководителите на детските заведения. Всички бяха впечатлени от мажоретния танц, с който тържественият концерт бе открит.

Koncert

Koncert

След блестящото начало сцената бе завладяна от красиви народни танци, а между отделните изпълнения водещите на събитието вплитаха въпроси за българския трибагреник и герб, за столицата на България, за древния и красив Пловдив, за скъпите на детските сърца учители. Нито едно от питанията не остана без верен отговор, стотици ръце се протягаха нагоре, за да дадат знак, че отговорът е готов, а най-нетърпеливите радостно го изричаха, без да чакат ред. Много емоции предизвикаха всички изпълнители и отличната работа на техните учители.

Ето защо в приветствието си към гостите г-жа Лариса Кътова, заместник-кмет на района, заяви, че е горда да бъде в обществото на прекрасните малки артисти и на техните сърцати учители. Тя добави, че всички присъстващи – майки и бащи, баби и лели, братя и сестри, са причастни със сърцата си към онова, което децата на „Северен” са подготвяли дълго и упорито, за да зарадват с изпълненията си своите близки. В знак на голяма обич към малките изпълнители г-жа Кътова и д-р Асенов подариха на всяка градина луксозното издание „Златна книга на приказките”, която съдържа незабравими приказни текстове с великолепни илюстрации към тях.

Koncert

Koncert

Празникът за 1 юни бе подарък и за многобройните случайно попаднали в парка граждани на „Северен”, които при вида на толкова разпалени емоции и пъстроцветни костюми оставаха притеглени към ставащото на сцената до самия край на събитието. Във финала към небето полетяха десетки балони като символ на безгрижното детство и задаващото се синьо лято, а „Веселото хоро”, което поведоха възрастните, завладя и малките артисти, които неудържимо затанцуваха под такта на българските народни ритми.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.