seweren

Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р  Красимир Асенов, се срещнаха с председателя на СНЦ „Надежда за достоен живот” – г-жа Веска Младенова.

Работната среща е инициирана от ръководството на районната администрация и е част от програмата на кмета на района за подпомагане на дейността на хора в уязвимо положение. На срещата бяха обсъдени, както социални въпроси, касаещи всекидневните затруднения на хората с различен тип увреждания, така и възможностите за съвместни културни и спортни проекти.

Обсъждането на достъпната среда беше сред основните акценти  на срещата. Идеята на неправителствената оргаганизация е при изграждане на инфраструктура за хора с увреждания в проектирането да участват представители на организацията, които с практически съвети да подпомогнат повишаването на ефективността на изграждащата се специална инфраструктура.

Друг важен акцент, който беше поставен на работната среща е възможността за подпомагане на самотни възрастни хора и хора с различни увреждания в домашна среда.

„Въпреки  че в началото на настоящата година кметството приключи с проекта „Услуги за по-добър живот”, който беше насочен предимно към хора с увреждания, кметството продължава активно да подпомага и обгрижва 67 души от район ,,Северен””– каза инж. Ральо Ралев.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.