Район „Централен“ в подготовка за изграждане на два нови паркинга

0
38

Администрацията на „Централен“ стартира подготовката за изграждане на два нови паркинга на територията на района: на ул. „Антон Тайнер“ и на бул. „6-ти Септември“. Двата паркинга ще осигурят на живущи и гости на града над 60 места за паркиране на леки автомобили. Районният кмет Георги Стаменов планира и 10 места за туристически автобуси. „Паркингът на бул. „6-ти септември“ е в близост до Стария град и центъра на Пловдив, които очакваме да бъдат активно посещавани през следващите две години.

За целта на входа на паркинга ще има монтирана бариера и срещу такса шофьорите на туристически автобуси ще могат да оставят превозните средства на охраняем паркинг.“, коментира Георги Стаменов. В района на „Капитан Райчо“, където след премахване на гаражите, зоната има спешна нужда от облагородяване, ще бъде изграден вторият паркинг за 16 автомобили за живущите в квартала. „Предвиждаме подобряване облика и на околните пространства: зелени площи, осветление, тротоарна настилка, пейки за отдих.“, допълва инж. Тошо Пашов, зам.-кмет в „Централен“. На сайта на района е публикувана процедурата за избор на изпълнител, с дата 13.03.2018г. Планира се до средата на годината двата паркинга да бъдат завършени.

parking

Район „Централен“ има разработени над 40 проекта за облагородяване на междублоковото пространство след премахването на гаражи и временни постройки през 2017г. „През изминалите две години изградихме над 600 паркоместа за живущите в район „Централен“. През 2018г. продължаваме с това начинание.“, казва г-н Стаменов и добавя, че това е част от цялостната благоустройствена политика на районната администрацията.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.